De Facebookpagina van Kenniscentrum Borstvoeding loslaten

nadineFB.jpgDrie jaar geleden begon ik als vrijwilliger voor Kenniscentrum Borstvoeding met het schrijven van columns. Al vrij snel zette ik de Facebookpagina op om te helpen informatie over borstvoeding beter bereikbaar te maken en hulpvragen te beantwoorden. Samen met Stefan Kleintjes zag ik het aantal volgers stijgen. Dagelijks hielden we elkaar opgetogen op de hoogte van ‘onze pagina’.
Een pagina die heel symbolisch na negen maanden versterking nodig had. Een pagina met inmiddels bijna 6000 volgers en een heel team aan enthousiaste kundige beheerders.

Een pagina die ik nu los ga laten.
Naast het voeden en koesteren van mijn zoons was borstvoeding voor mij het begin van een leerweg die ik nooit had kunnen voorzien. Het werd een bevrijding uit mijn eigen gevangenisje van verwachtingen, onzekerheid, hang naar erkenning, oordelen en beoordeeld worden. Ik leerde achter mijn keuzes staan en de meningen van anderen los te laten. Maar ik leerde ook werkelijk achter de keuzes van anderen te staan, ook als die volledig anders zijn dan de mijne. Zoiets normaals en natuurlijks als borstvoeding geven aan mijn kinderen zette iets in gang dat voor mij leidde naar acceptatie en meer innerlijke rust.
Meer rust betekende voor mij ook minder social media. Vandaar dat ik het stokje nu echt volledig door ga geven aan een inmiddels doorgewinterd team dat dagelijks voor borstvoedende moeders klaar staat.
Eva, Stefanie, Patty, Suzanne en Linda, keep up the good work!

Lieve volgers… Bedankt voor al jullie bijdragen. Zonder jullie is er geen pagina!

Warme groet,
Nadine

Hier uw advertentie?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden