Over ons

Ons doel is om informatie over  borstvoeding gratis en toegankelijk te maken. Zowel ervaringsverhalen als wetenschappelijke meningen kunnen waardevol zijn in adviezen over borstvoeding. Niets moet, alles mag. Kies welke adviezen bij jou en je baby  of bij je cliënt passen.

bio marieëlle

FACEBOOKTEAM

MARIELLE VAN OVERMEEREN

Mijn naam is Mariëlle, getrouwd met Alejandro en moeder van Isabella (mei 2016) en Luna(januari 2021). Ik ben sinds december 2018 lid van het facebook team kenniscentrum borstvoeding. Van oorsprong ben ik verpleegkundige. En werk momenteel als behandelaar in een eerstelijns psychologie praktijk. 

Ik woon met mijn gezin op Bonaire. Met de geboorte van Isabella bewust gekozen voor borstvoeding met de gedachte; hopelijk een half jaar en dan zien we wel. Uiteindelijk heeft ze tot ergens na haar 3e verjaardag gedronken. Ook met Luna heb ik weer een mooi borstvoeding avontuur die nog lang niet voorbij is. Door mijn eigen ervaring met borstvoeding is mijn liefde voor borstvoeding en deze moeder-kind interactie eigenlijk ontstaan. 
Lactatiekundige zorg op Bonaire is nog niet optimaal. Ik vind borstvoeding en alle voordelen voor zowel moeder en kind belangrijk. In mijn werk in de psychiatrie/psychologie besef ik elke keer weer hoe belangrijk de eerste periode van je leven is. Borstvoeding draagt bij aan een goede start. 

Ik wil mijn steentje bijdragen om de borstvoeding awareness te vergroten en uiteindelijk moeders de juiste begeleiding geven om de borstvoeding te laten slagen. En daarmee de baby een goede start in zijn/haar leven te geven.  Mijn start bij het Facebook beheer team van Kenniscentrum Borstvoeding was de eerste stap in deze carrière switch, ik ben inmiddels ook in opleiding tot IBCLC. Ik heb al veel geleerd en hoop nog veel meer te leren en de nodige ervaring op te doen. En natuurlijk mijn kennis en ervaring te delen om zo andere moeders te helpen hun borstvoedingsavontuur te laten slagen.

.

bio_melanie

FACEBOOKTEAM

MELANIE DE JAGER

Mijn naam is Melanie de Jager, geboren in 1986, getrouwd met Marco en sinds januari 2017 trotse mama van onze zoon. Hij heeft vanaf de eerste minuut borstvoeding op verzoek gekregen (mede door antenataal kolven in verband met zwangerschapsdiabetes) en met wat vallen en opstaan in het begin krijgt hij dit nog steeds. Het introduceren van vast voedsel hebben we volgens de Kleintjesmethode gedaan, waar we nu nog steeds de vruchten van plukken, aangezien het een makkelijke eter is die bijna alles lekker vindt.

Al zolang ik me kan herinneren, heeft borstvoeding mijn interesse. Tijdens mijn opleiding tot verzorgende (2007), waarbij ik ook stages liep in de kraamzorg, vond ik het geweldig om moeders te begeleiden bij het starten van hun borstvoedingsavontuur en heb ik ook toen al veel gehad aan de informatie die ik op de website van het Kenniscentrum Borstvoeding kon vinden.
Inmiddels ben ik alweer acht jaar kinderverpleegkundige op de afdeling algemene kindergeneeskunde in een academisch kinderziekenhuis, waar soms ook kinderen opgenomen liggen die aan de borst gevoed worden (pasgeboren of al wat ouder). Tijdens mijn werk haal ik erg veel plezier en voldoening uit het adviseren en begeleiden van ouders omtrent het geven van borstvoeding of bij kolven wanneer borstvoeding niet mag of kan.

Sinds januari 2019 mag ik deel uitmaken van het Facebook beheerders-team van het Kenniscentrum Borstvoeding en hoop ik op deze manier zowel mijn werk gerelateerde, als persoonlijke ervaring in te kunnen zetten om andere ouders te helpen bij hun borstvoedingsavontuur.

FACEBOOKTEAM

MIGNON WAALS

Mijn naam is Mignon. Ik ben 37 jaar, getrouwd met Thijs en samen hebben wij twee prachtige zoons. James (7) en Lennon (2). Ik heb allebei mijn zoon borstvoeding gegeven. James heb ik 1 jaar en 8 maanden gevoed en Lennon ruim 2 jaar.
Ik heb als achtergrond kraamverzorgster, verpleegkundige en verloskundige. Daarna heb ik gewerkt als onderzoeksassistent bij verloskundig en patiëntveiligheid onderzoek.
In mijn werkende leven heb ik altijd met veel liefde voor moeder en kind gezorgd vandaar dat ik de opleiding tot lactatiekundige heb gevolgd en nu gestart ben met mijn eigen praktijk als lactatiekundige IBCLC.
Ik wilde zelf heel graag borstvoeding geven en van tevoren nooit bedacht hoe lang. Het opstarten van de borstvoeding had wel wat voeten in aarde maar ben heel blij dat het is gelukt. Ik heb toen heel wat opgezocht op borstvoeding.com en ik vind het heel leuk dat ik nu mijn kennis en ervaring kan meenemen in het onderbouwd beantwoorden van jullie vragen.
Sinds september 2020 maak ik deel uit van dit leuke Facebookteam van Kenniscentrum Borstvoeding en ontmoet jullie graag online op de Facebookpagina.