Concept huilrichtlijn van de baan

nwsbrcht-bloemen.jpgDe omstreden concept huilrichtlijn is van de baan. Door onenigheid over de behandeling van huilbaby’s heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) besloten de nieuwe richtlijn over dit onderwerp in te trekken. Velen liepen maandenlang te hoop tegen de invoering van deze richtlijn: moeders, lactatiekundigen, borstvoedingsdeskundigen, psychologen, verloskundigen en gedragsdeskundigen.
Het Kenniscentrum Borstvoeding.com heeft in een gesprek op het RIVM aangegeven zeer bezorgd te zijn over de borstvoedingsonvriendelijke, eenzijdige en slecht onderbouwde adviezen in deze conceptrichtlijn en er op aangedrongen deze huilrichtlijn niet in te voeren.

Helaas is de voorlichting en implementatie in het hele land al lang geleden in gang gezet, met name binnen de jeugdgezondheidszorg [JGZ]. Het zal nog ingewikkeld worden om het beleid om te buigen naar meer borstvoedingsvriendelijker adviezen.

We gaan het gesprek over de beste zorg voor kwetsbare baby’s op gang houden, en blijven betrokken bij de multidisciplinaire richtlijn die nu in ontwikkeling is.

Lees ook

Hier uw advertentie?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden