Ede nu ook borstvriendelijke gemeente!

nwsbrcht-bvede1.jpg
De titel was er al even, de officiële uitreiking dan eindelijk op maandagochtend 28 juni. De gemeente Ede is uitgeroepen tot de tweede borstvoedingvriendelijke gemeente en kreeg daarom een plaquette Borstvoedingvriendelijke gemeente.
Ter gelegenheid hiervan was er een feestelijke uitreiking in de plaatselijke bibliotheek, waar het borstvoedingcafé elke laatste maandag van de maand plaatsvindt. Na afloop van het borstvoedingcafé in de koffieruimte was het tijd voor het officiële gedeelte en verhuisde het gezelschap naar de centrale hal.

Karin van Drongelen overhandigde namens het Voedingscentrum de plaquette. Zij vertelde in haar toelichting dat hoewel 80% van de moeders start met het geven van borstvoeding, velen heel snel weer stoppen. Borstvoeding geven is in deze cultuur minder gewoon dan zou moeten. Ook in het openbaar voeden is niet meer gebruikelijk. En onbekend maakt uiteindelijk onbemind. In mei 2008 werd daarom deze campagne gestart om onder andere het voeden in het openbaar een nieuwe impuls te geven.

Ook het beeldmerk ‘Voeden Kan Hier’ werd nieuw leven ingeblazen. Na veel inzet van het team van het regionale borstvoedingsoverleg, bleken maar liefst 68 ondernemers en instanties in Ede bereid dit beeldmerk te voeren. Door het beeldmerk een zichtbare plek te geven, geven zij aan dat zij zich open stellen voor voedende moeders. Zo wordt het hopelijk weer gewoon om te voeden waar je maar wilt!

nwsbrcht-bvede2.jpgKarin overhandigde de plaquette aan Ellen Siereveld, een van de ondernemers die mee doet aan de campagne. Ellen vertelde dat ze van harte meedoet aan het initiatief en het een eer vindt de plaquette in ontvangst te nemen.
Daarna werden ook betrokken mensen uit het regionale borstvoedingsoverleg in de bloemetjes gezet. Karin roemde nog even de eendrachtige samenwerking tussen alle betrokken partijen: verloskundigen, lactatiekundigen, het lokale ziekenhuis, Kraamcentrum Yunio, VBN, LLL en het Kruiswerk maken allen deel uit van het regionale borstvoedingsoverleg waardoor hopelijk nog veel bereikt kan gaan worden!

Hier uw advertentie?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden