Borstvoedingsvriendelijke gemeente: Wijchen en Ede

bvwijchen.jpgZowel de gemeente Wijchen als de gemeente Ede zijn uitgeroepen tot de meest borstvoedingvriendelijke gemeente van Nederland. Beide gemeentes ontvangen daarvoor een plaquette op maandag 28 september.
De afbeelding toont het geboortekaartje van Kérima, geboren in Wijchen op 26 december 1979.
Het borstvoedingcafé in Cultura staat niet op zichzelf. Moeders kunnen vanaf nu op maar liefst 68 geregistreerde plaatsen in de gemeente Ede terecht om borstvoeding te geven. Dit kan dankzij de medewerking van diverse horecagelegenheden, winkels openbare gelegenheden en gezondheidszorginstellingen. Op basis van dit grote aantal aangemelde locaties heeft het Voedingscentrum de gemeente Ede tot borstvoedingvriendelijke gemeente uitgeroepen. Ede ontvangt hiervoor een plaquette!

Ook de gemeente Wijchen is uitgeroepen tot de de meest borstvoedingvriendelijke gemeente van Nederland. Wijchen heeft per geboorte net iets meer gelegenheden dan Ede, en daarom is de premiere van de film ‘Tijd voor borstvoeding’ in Wijchen.

Opening borstvoedingcafé in Ede: ook op maandag 28 september

De feestelijke opening van het borstvoedingcafé op maandag 28 september markeert de eerste bijeenkomst waarbij iedereen die geïnteresseerd is van harte welkom is. Speciale gast is Stefan Kleintjes. Stefan is kinderdiëtist, auteur van diverse boeken en webmaster van www.borstvoeding.com. Hij geeft het startsein en opent het borstvoedingcafé officieel. Verder lichten Diederic Klapwijk, gynaecoloog in Ziekenhuis Gelderse Vallei, Olga Smit, voorzitter van de verloskundige kring en Bente Allessie kruiswerk West Veluwe, het borstvoedingscafé kort toe.

Hier uw advertentie?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden