Idioot

column-149.jpg‘Wat fijn om idioot te zijn’ is een klein stukje tekst dat ik me herinner uit een liedje van Freek. Prachtige orkestrale muziek erbij en nu nog, als ik het terughaal in mijn herinnering, lopen de rillingen over mijn lijf. Altijd al idioot geweest, en het voelt best fijn.
Vandaag begint Wereld Borstvoeding Week (WBW). Het is week 40. Veertig weken, symbool voor de periode waarin je aan het begin ervan bezwangerd bent. Mooi hè? En dan beval je en dan mag je borstvoeding geven. Of anders gezegd, dan is het de beurt aan je baby. Hij of zij mag op je liggen en kan op pad naar je borst en dan hap! De eerste melk stroomt in druppeltjes, de hormonen stromen in liters.

Deze week, stel ik voor, gaan we met zijn allen idioot doen en de hele week alleen maar over borstvoeding praten. De hele week foto’s maken en de allerallermooiste foto insturen. De hele week aantekeningen maken op een kladblaadje en dan het beste verhaal of de beste anekdote insturen. De stoute schoenen aantrekken en als je het nog niet eerder gedaan hebt, nu echt deze week in het openbaar voeden. Misschien eerst nog één keertje oefenen voor de spiegel, zodat je zeker weet dat het best meevalt wat je ziet. Deze week je niets aantrekken van anderen die zich luidkeels en bij herhaling afvragen waarom je nu nog steeds voedt. Mijn moeder zei altijd tegen de werkster als wij onaardige dingen riepen: ‘Niet reageren Lena’. Dus denk dat nu ook maar, ook al heet je geen Lena, dat doet er even niet toe.

Deze week lekker stoer doen. Naar het CB, als je er toch heen moest natuurlijk, en wegen, printje van de WHO groeistandaard mee en een fijnschrijver, en dan zonder blikken of blozen op je eigen print de gegevens plotten. Nog even voeden tijdens het consult! Zo, dat was een gezellig bezoekje!

Deze week als het even kan naar het borstvoedingcafé om te voeden en te beppen. Deze week ook als het even kan naar één van de activiteiten in het kader van de WBW, en nu gelijk je agenda vrijmaken op zaterdag 3 oktober en met al je borstvoedende vriendinnen naar Amersfoort komen, om daar het borstvoedingrecord van vorig jaar te verdubbelen. En let op, daar in Amersfoort gaan we écht idioot doen: voeden waar en wanneer het maar uitkomt: voeden als je praat, voeden als je zelf eet, voeden als je luistert naar een bekende spreker, voeden in de hoek, voeden als je loopt… en voeden allemaal tegelijk terwijl de notaris alle deelneemsters telt. En als je twee kindjes tegelijk voedt tel je mee voor twee.

En aan het eind van deze week idioot doen kijken we elkaar nog eens aan en schieten dan vreselijk in de lach, want zo idioot is het natuurlijk helemaal niet al dat borstvoeden.

Fijne week!

Hier uw advertentie?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden

Gerelateerde artikelen