Uniek: eerste symposium over Babydragen op 14 november

draagsymposium.jpg
Op 14 november vindt in Ede het eerste Draagsymposium voor hulpverleners in de geboortezorg plaats. Het thema is Nabijheid, een behoefte om te koesteren.

Dragen is hot. Steeds meer baby’s worden door hun ouders gedragen in een doek of drager. Dat is knus en praktisch, maar er zijn meer en zwaarwegender redenen waarom – ergonomisch – dragen goed is voor kinderen én hun ouders. Het symposium is bedoeld voor alle soorten hulpverleners in de perinatale zorg die hier meer over willen weten.

Onderwerpen en sprekers

Al meteen na de geboorte is het heel belangrijk dat moeder en kind zo veel mogelijk in elkaars directe nabijheid verkeren. Die nabijheid speelt een essentiële rol bij – onder meer – hersenontwikkeling, borstvoeding, hechting en veiligheid.

Op het symposium gaan verschillende nationale en internationale deskundigen in op deze onderwerpen. Zowel de theorie als de praktijk van het dragen – hoe voelt zo’n doek eigenlijk? – komen aan bod. Een greep:

Veilig dragen
Dragen en borstvoeding
Praktijksessie: dragers voor pasgeborenen
Praktijksessie: dragen in doeken
Nabijheid in de neurowetenschap
Wat dragen doet voor de hechting

Dit Draagsymposium is uniek in zijn soort. Nooit eerder was er een evenement rondom ergonomisch dragen specifiek gericht op zorgverleners in de geboortezorg.

Programma en aanmelding

Het volledige programma en meer informatie over de (internationale) sprekers vindt u op de website van het Instituut voor Hechting. Op de site kunt u zich ook inschrijven als deelnemer.
Het symposium vindt plaats in hotel-congrescentrum De ReeHorst, Bennekomseweg 24 in Ede.

De organisatie

Organisator is het Instituut voor Hechting. Dit Instituut organiseert sinds 2012, als eerste Nederlandse opleiding, cursussen die opleiden tot draagconsulent. Consulenten blijven zich ontwikkelen na afronding van de cursussen door middel van scholingsdagen en externe cursussen. Het Instituut voor Hechting werkt regelmatig samen met draagscholen en andere experts in binnen- en buitenland.

Twitter, Facebook en Website

Twitter: https://twitter.com/Draagsymposium #Draagsymposium2014 @InstituutvHechting @Draagsymposium
Facebook: https://www.facebook.com/Draagsymposium #Draagsymposium2014
Website: instituutvoorhechting.nl/draagsymposium/

Hier uw advertentie?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden