Wapen

column365.pngEen apotheek in het Duitse Darmstadt is op een wel heel ongewone wijze overvallen. Een zogenaamde klant ontblootte haar borsten en besproeide de apotheekmedewerkster met moedermelk. De tweede medewerkster die op het tumult afkwam, werd ook bespoten. Vervolgens gooide de sproeiende vrouw ook nog met kolfapparaten. In deze met opzet gecreëerde chaos lukte het de gewiekste overvalster om honderd euro uit de kassa weg te grissen. Strijden met de wapens die je hebt, krijgt zo wel een heel bijzondere betekenis.
Moedermelk op deze manier inzetten, is gelukkig heel uitzonderlijk en uiteraard totaal verwerpelijk. Borsten an sich als wapen inzetten, komt echter vaker voor en wordt over het algemeen wel geaccepteerd. Zo worden in reclamespotjes aan de lopende band vrouwelijk rondingen getoond, kennelijk koopt iedereen het liefst een auto waar een sexy vrouw bij in de buurt is geweest, althans, dat denkt de autoindustrie. Deze objectificering van vrouwen wordt niet alleen in de reclamewereld gebruikt.
Volgens enkele ervaringsdeskundigen is het glazen plafond eenvoudiger te doorbreken met een sexy decolleté, zo valt te lezen in het krantenartikel ‘Je borsten zijn je wapens’. Beoordeeld worden op hoe je je werk uitvoert, is blijkbaar niet afdoende voor vrouwen om in topfuncties te komen.

Een veel extremer gebruik van naakte vrouwenborsten, gebeurt door de vrouwen van de feministische actiegroep Femen. Zij gaan graag met hun ontblote bovenlijf op de foto. Vrouwelijk naakt wordt tenslotte zelden genegeerd. Daarbij zijn de politieke leuzen die met verf op hun boezem geschreven zijn, niet van de foto af te knippen. Recentelijk was er een actie in Berlijn na de doodstrafvoltrekking van Reyhaneh Jabbari in Iran.
Zij was veroordeeld voor het doden van haar verkrachter. De vrouwen van Femen waren gesluierd en er stond ‘fuck sharia’ op hun lijf geschreven. Het is wellicht sympathiek te noemen dat er aandacht wordt opgeëist voor vrouwenrechten, maar of de beschreven blote borsten bijdragen aan een betere rechtspositie lijkt mij aardig vergezocht.

Ver van dit alles zet ik mijn borsten ook in, voor mijn kinderen. Mijn peutertweeling is zich gelukkig van al deze ingewikkelde functies van vrouwenborsten nog niet bewust. Als blote borsten al een wapenfunctie hebben, is het tegen ziekte, kou, dorst en tekort aan nabijheid. Ze hebben voor hen nog geen politieke lading of ingewikkelde bijbedoelingen. Blote borsten betekent ‘mama lekker dichtbij’ en als het even kan, ook drinken. Mijn tweeling geniet dagelijks van de melk geproduceerd door mijn mobiele melkbrigade. Het is hun voedselbron, een primaire levensbehoefte.
Ook betekent het voor hen geborgenheid en een vanzelfsprekend veilig nestje.
Voor mij is de borst geven genieten van de eenvoud. Ik geef mij over aan de fysiologische functie van mijn borsten. Ik hoop dat alle eerder genoemde vrouwen naast het wapengekletter, hun borsten ook op deze manier kennen en koesteren…

Hier uw advertentie?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden

Gerelateerde artikelen