Slaapdrank

column-241.jpgKleine kinderen en slaap; een veel voorkomend gespreksonderwerp en dan vooral onder jonge ouders. Regelmatig vragen mensen mij hoe de nachten gaan, nu mijn tweeling inmiddels één jaar is. Ik vertel dan dat de nachten al maandenlang hetzelfde verlopen, namelijk dat allebei mijn lieverds heerlijk slapen en tussendoor een paar keer aan de borst drinken. Vervolgens vliegen de ongevraagde tips en trucs me om de oren, variërend van slaaptrainingen en naar-bed-breng-rituelen, tot allerlei geldverslindende hulpmiddelen.
Bij deze wil ik iedereen bedanken voor de vermoedelijk goedbedoelde, maar toch echt totaal de plank mis slaande adviezen. Mijn tweelingschatjes hebben namelijk geen, uit vele stappen bestaand, vast voor-het-slapengaan-ritueel nodig. Ze gaan niet in een naar lavendel stinkend bad aan het einde van de dag. Ze hoeven niet te luisteren naar een heel repertoire irritante adrenaline opwekkende liedjes. Ze luisteren ook niet naar natuurgeluiden uit een muziekmobiel. Ze kijken niet naar geprojecteerde sterren op het plafond, uit datzelfde muziekmobiel. Ze hebben geen afgesabbeld pluche knuffelbeest in hun armpjes, en ze krijgen (uiteraard) geen siliconen neptepel met plastic schild in hun mondje.

Naast het in slaap vallen in de draagdoek is er maar één ding waar mijn tweeling allebei goed van gaat slapen. Dat is namelijk een lekker warm slaapdrankje. Om precies te zijn: mama’s melk rechtstreeks gedronken uit mama’s borsten terwijl ze knus in mama’s armen liggen.

Dit superslaapmiddel werkt bij enige vermoeidheid gegarandeerd. Soms vallen hun mooie blauwe oogjes al binnen een paar minuten dicht, soms kijken ze eerst nog een half uur rond voor ze indutten.
Dit slaapdrankje krijgen ze overal en altijd wanneer ze het nodig hebben: op een mooie herfstdag in het bos, na een uitstapje in een volle coupé in de trein, of ‘s avonds in een halfdonkere en rustige slaapkamer. Maar wat bijzonder fijn is: dit bijzondere toverdrankje werkt ook prima midden in de nacht. Vannacht gebeurde er dit:

Ik voel iets bewegen naast mij en hoor aan de geluidjes dat het mijn zoontje is. Hij gaat slaapdronken overeind zitten. In het beetje licht dat door de jaloezieën naar binnen schijnt, zie ik hem in zijn oogjes wrijven. Met een schuin oog kijk ik op de wekker, 3.25 uur. Gelukkig nog bijna drie uur voordat onze dag weer begint. Ik help mijn zoontje weer te gaan liggen. Met zijn handjes pakt hij mijn borst stevig vast en zo stopt hij zelf mijn tepel in zijn mondje. Ik dek hem nog even toe en geef hem een kusje op zijn warme bolletje. Zijn slapende zusje streel ik even over haar zachte haartjes. Nog geen minuut later ligt hij nog wat na te sabbelen en slaapt hij weer prinsheerlijk.

Een paar minuten later ben ik zelf ook weer naar dromenland vertrokken. Want de mooiste bijkomstigheid van kinderen die ‘s nachts dit magische goedje drinken, is dat het ook voor mama’s bijzonder slaapbevorderend is.

Hier uw advertentie?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden

Gerelateerde artikelen