Mijn moment

column-193.jpgSoms heb je van die momenten die voor altijd in je geheugen gegrift blijven staan: een bijzondere ontmoeting, een speciale gebeurtenis, een onvergetelijke plek. Borstvoedende moeders hebben heel wat van die momenten: de eerste keer dat je pasgeboren baby aanhapt, een stralende lach met de tepel nog in de mond, een leuke opmerking bij het voeden in het openbaar of een voeding op een heel speciale plek. Tijdens onze zomervakantie had ik bijna dagelijks van die momenten. Want wat is er nu mooier dan borstvoeding geven in de ongerepte natuur?
Na een aantal jaren ‘kamperen bij de boer’ in ons eigen land vonden wij het dit jaar tijd voor een grote reis met onze jongens. Maar welke bestemming kies je dan, met drie kinderen van tien, zeven en bijna drie? Zo’n vakantie moet voor iedereen leuk zijn. Frankrijk? Nee, dat trekt ons niet. Italië? Nee, veel te warm. Afrika? Nee, daar heb je inentingen voor nodig. Canada dan? Ja, prachtig! Maar… helaas te duur. ‘Wat denken jullie van IJsland?’
‘Jaaaaah!’

Dus werd het IJsland. Eind juli vertrokken wij voor twee weken naar dit prachtige land. De vulkaan onder de gletsjer Eyjafjallajökull was gelukkig klaar met uitbarsten en de rust was teruggekeerd op IJsland en in het vliegverkeer. De reis verliep voorspoedig en nog geen uur na aankomst liepen we al tussen de sissende en rommelende modderpotten van het eerste geothermische gebied. Wat een pracht! Maar ook: wat een stank! Door de zwavelhoudende gassen uit het binnenste van de aarde, komt de geur van rotte eieren je al van verre tegemoet. Niet echt een geschikte plek om rustig van een momentje borstvoeding te genieten. Gelukkig vroeg ons knulletje hier ook niet naar; hij wilde liever weg uit de stank.

Je zou misschien verwachten dat IJsland te koud is om je kind in de buitenlucht een slokje uit je ontblote borst te geven. Toch viel dat alles mee en deden zich heel wat van die mooie momenten voor. Bijvoorbeeld tijdens een wandeling in de prachtig gekleurde bergen, waar de temperatuur opliep tot boven de twintig graden. Of langs één van de koude en warme beekjes en bergmeertjes die we onderweg tegenkwamen. Of in het zonnetje op een bankje met uitzicht op een hete geiser die elke vijf minuten uitbarstte. In de historische kloof waar meer dan duizend jaar geleden het eerste Vikingparlement vergaderde. Of aan de rand van een ijsbergenmeer, goed ingepakt in winterjassen.

Maar het mooiste moment was wel de ontdekking van een prachtig groene kloof vol watervallen, tijdens één van onze wandelingen. Klauterend over rotsen openbaarde zich de enorme watermassa. Overal kwam het water vandaan. De jongens hebben hun benen onder hun lijf uit gelopen om al dat moois van dichtbij te bewonderen. En de jongste, die al die tijd had meegehobbeld in de rugdrager, vond dit een mooie plek voor zijn ‘ding’. Een moment om nooit te vergeten.

Wat is jouw moment? Ook een mooie foto van een heel bijzonder borstvoedingsmoment?
Stuur hem naar de reactie.

Hier uw advertentie?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden

Gerelateerde artikelen