Nooit te oud om te leren

bvlogo.pngIn 1975 wilde ik diëtist worden en koos voor de vier jarige HBO-opleiding diëtiek. Ik moest even slikken toen ik in Den Haag de Akademie ‘De Laan’ binnenstapte: waar ik ook keek, ik zag alleen maar mooie meiden. In een flits dacht ik: waar ben ik in vredesnaam aan begonnen?
Maar het viel me mee! Er waren nog een paar andere mannen en met de vrouwen kon ik het best goed vinden. Vier jaar later studeerde ik af op een onderzoek naar de verkrijgbaarheid van voedingsproducten voor zuigelingen en het gebruik hiervan in de provincie Zuid-Holland. Kennelijk had ik gevoelsmatig toen al iets met borstvoeding. Vervolgens ging ik werken bij het milieu- en educatiecentrum De Kleine Aarde, startte mijn eigen praktijk en schreef mijn eerste boek over kindervoeding. Ik sloot me aan bij Borstvoedingorganisatie LLL en later ook bij de VBN.

In de jaren 90 werkte ik in Zimbabwe, Botswana en Niger. Daar zag ik hoe kwetsbaar borstvoeding was door de grote druk van de kunstvoedingsindustrie. Gewoon eenvoudige kennis die moeders nodig hebben om met plezier en zonder al te veel startproblemen borstvoeding te kunnen geven, raakte kwijt.

Mijn passie voor borstvoeding groeide gaandeweg en ik verdiepte me meer en meer in deze tak van sport. Ik las rijen met boeken, zat op het borstvoedingsforum en leerde de borstvoedingorganisaties van binnen en buiten kennen. Weer terug in ons kikkerlandje nam ik de website Borstvoeding.com over. Ik zag toekomst in internet en andere nieuwe media, ook al kon ik in die tijd amper een e-mail met bijlage versturen. Ik was nog steeds kinderdiëtist, maar ging helemaal op in de borstvoeding.

Het afgelopen jaar verzorgde ik de lessen kindervoeding op de nieuwe opleiding voor lactatiekundige in Almere. Het stoeien met de leerstof en het enthousiasme van de leerlingen zette mij op het spoor om de opleiding voor lactatiekundige ook zelf te gaan volgen. Het werd me gewoon steeds duidelijker dat ik mijzelf nog meer wil bekwamen en verdiepen in dit boeiende vak. Toetsen wat ik weet en leemtes in mijn kennis opvullen.

Ik kijk er nu al naar uit om dieper in de materie te duiken en om stage te lopen bij collega’s om zo alle mogelijke ervaring op te doen op voor mij nieuwe werkterreinen. Helaas zijn de lessen kindervoeding uit de opleiding voor lactatiekundige geschrapt. Les krijgen van mezelf zit er dus niet meer in!

Hier uw advertentie?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden

Gerelateerde artikelen