Hoe komen ze toch aan je adres?

column287.jpg Het is vier weken na de bevalling. Je bent blij want je kindje drinkt goed. Je hebt de eerste week keurig de kraamvisite buiten de deur weten te houden, fijn tijd gehad om elkaar te leren kennen en te oefenen met de borstvoeding. In de voorafgaande negen maanden zoveel gelezen, zoveel mensen gesproken, zoveel adviezen gekregen. En ja, je hebt je natuurlijk ook overal voor opgegeven, via websites, op beurzen. Alle leuke hebbedingetje meegerausd en al weet ik hoeveel cadeautjes in je brievenbus gekregen.
Wat een heerlijke tijd heb je. Geen complicaties, manlief is zo teder en verzorgend; geen lievere man had je je kunnen wensen. Slapen gaat steeds beter. Je gebruikt niet dat wiegje dat zo prachtig staat te pronken in de vers geverfde babykamer want je slaapt samen. Bijna iedereen roept dat het gevaarlijk is, maar jij weet dat je veilig samen slaapt én dat het goed voor de borstvoeding is. Gewoon niet over praten met zorgverleners. Is even wennen, maar je maakt zelf je eigen veilige keuzes.
Kindje lief slaapt zo fijn in je holletje, neemt regelmatig slokjes. Ze groeit ook zo goed. Volgt keurig de groei-referentiewaarden van de WHO.

De roze wolk blijft maar roze. Zo fijn en zo zoet. Nee, er kan niets mis gaan. Je bent de koningin te rijk. En manlief blijft maar stralen, hij is zó trots op jullie.

Je verwacht het niet en toch, toch krijg je zomaar een klap in je gezicht. Nee, niet letterlijk, maar figuurlijk. Het is een mail. Een mail met in de onderwerpsregel: Borstvoeding afbouwen, ben jij er aan toe?
Wát? Wie is die spelbreker die deze mail stuurt? Je verstijft, kindlief verslikt zich aan de borst, en je melk stroomt niet meer. Snel zet je je mailprogramma uit. Eerst het huilende schaapje rustig troosten. Daarna die mail nog maar eens lezen.

Kindlief slaapt en voorzichtig open je de mail opnieuw op je smartfoon. En ja hoor, het staat er echt: ‘Borstvoeding afbouwen ben jij er al aan toe?’ Hmmm, toch maar eens verder kijken dan. Even verderop staat: ‘Vind je het welletjes met de borstvoeding? Omdat het niet goed lukt… of omdat je na al die maanden je lichaam terug wilt?’
Weg roze wolk. Je bent nog maar net begonnen en het gaat zo goed. Je lichaam terugwillen? Daar zit natuurlijk, wel een kern van waarheid in. Nee, nu nog niet, maar straks wel.
Hmmm, toch maar weer eens verder kijken dan. Kijk, tips om af te bouwen. Even bewaren die link, je weet het nooit, kan altijd van pas komen.

Manlief hoort je ‘s avonds aan en is verbaasd. Vraagt je van wie die mail dan weg kwam. En of dat wel mag, mails sturen met borstvoeding-afbouwtips en verwijzingen naar webpagina’s met informatie over kunstmatige zuigelingenvoedingen. Hij bedoelt maar; er is toch een WHO-code die borstvoeding beschermt? Boos wordt hij, vraagt zich hardop af hoe die gasten dan aan jouw e-mailadres gekomen zijn. Je weet het antwoord wel, het was op de negenmaandenbeurs, bij die leuke stand van die ene kunstvoedingfabrikant! Daar heb je laten verleiden je naam, adresgegevens en uitgerekende datum achter te laten, het leek je wel wat om ook zo’n gratis roze blije doos te krijgen precies twee weken voor je dé dag…

Jajaja… zo werkt het dus. Je bent er ingeluisd. In de val getrapt van de sluwe kunstmatige zuigelingenvoedingindustrie die handig misbruik maakte van jouw voorpret en golven van moedersgevoelens.
En nu? Gelijk uitschrijven! En deze spam van je computer verwijderen.

Hier uw advertentie?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden

Gerelateerde artikelen