Steun voor openbaar voeden in België op 13 juni was groot succes

nwsbrcht-belgie2.jpgOngeveer een jaar geleden werd een moeder na een interventie door de politie verboden om haar baby van 3,5 maand te voeden in een wachtzaal van een ziekenhuis in Aalst. Dit incident heeft bijzonder veel mensen tot nadenken gebracht. Er waren voor- en tegenstanders, en de meerderheid was diep teleurgesteld.
In België bestaat geen wetgeving die stelt dat voeden in het openbaar verboden is.

De actie op 13 juni heeft ruim de media gehaald, de moeders waren met 35

Sterker nog: elke moeder is net verplicht om haar kind te voeden als het honger heeft (zie Kinderrechtenverdrag). Dat borstvoeding aanstootgevend zou zijn, maakt het alle gezondheidswerkers die wél deze natuurlijke manier van voeden ondersteunen of willen promoten, weer een pak moeilijker. Het taboe rond dit thema groeit weer.

13 juni in Stadspark in Aalst

Op 13 juni gaan we nog eens duidelijk maken dat voeden in het openbaar wel mag, dat het niet obsceen is, dat het gewoon hoort bij de opvoeding van een kind. Die dag komen we tussen 11.00 en 15.00 uur met een groep moeders samen in het Stadspark van Aalst voor een gezellige picknick, waarop ook gevoed zal worden. Mis dit evenement niet!
We verwachten iedereen aan de speeltuin op de weide voor het ‘Melkhuisje’ in Stadspar Aalst. Alle aanwezigen brengen een eigen picknick mee. Bij regenweer verhuizen we naar een overdekte locatie. Zie hier voor meer info.
Het doel van deze actie is niet om met zo veel mogelijk moeders samen te voeden, wel om met zo veel mogelijk mensen het statement te ondersteunen dat voeden het openbaar toegestaan is. Komt allen!

Hier uw advertentie?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden