Tekort dreigt aan kunstmatige zuigelingenvoeding in de Nederlandse winkels!

nwsbrcht-1112.jpgEen grootschalige handel is ontstaan in kunstmatige zuigelingenvoeding van Nederlandse makelij. In China ontstond vraag naar ‘veilige’ flessenmelk sinds het melamineschandaal vorig jaar.
Zes Chinese baby’s stierven en honderdduizenden werden ernstig ziek door gebruik van vervuilde poedermelk. Rijke Chinezen kopen nu bij ons de schappen leeg waardoor ernstige tekorten dreigen voor baby’tjes die in plaats van met moedermelk, gevoed worden met de bekende dure merken kunstmatige zuigelingenvoeding. Niet alleen de producenten slaan alarm, ook de diëtiste van het Amsterdams Medisch Centrum (AMC) grijpt de gelegenheid aan ouders te adviseren over ‘de beste’ kunstmatige zuigelingenvoeding.

Lege schappen dreigen

Handelaren kopen dus enorme partijen Nederlandse kunstmatige zuigelingenvoeding voor baby’s op. Niet rechtstreeks bij de fabrikanten van kunstmatige zuigelingenvoeding, maar bij supermarkten en drogisten. Op de Chinese markt wordt deze duur ingekochte kunstmatige zuigelingenvoeding doorverkocht aan verontruste en rijke Chinezen. Zodoende komen hier de ouders van baby’s en peuters die met kunstmatige zuigelingenvoeding worden gevoed steeds vaker voor lege schappen te staan. Bedrijfsleiders worden geïnformeerd en moeten alarm slaan als klanten met te veel pakken het pand proberen te verlaten.

Advies van de diëtiste van het AMC

Monique Dijsselhof, kinderdiëtist van het AMC, raadt ouders af een ‘ander merk’ te nemen en stelt dat het beste flesvoedingsmerk geproduceerd wordt door de bekendste fabrikant van kunstmatige zuigelingenvoeding. Dezelfde fabrikant die fors investeert in onderzoek naar een betere samenstelling van hun product. En ja, ook in het AMC adviseren zij dus altijd dat bekende en dure merk kunstmatige zuigelingenvoeding, indien borstvoeding niet mogelijk is.

Verkapte reclame door een zogenaamde deskundige

Veel diëtisten zijn onbekend met en hebben geen verstand van borstvoeding en moedermelk, beïnvloed als ze zijn door fabrikanten van kunstmatige zuigelingenvoeding. De bekendste fabrikant van het duurste merk is sinds jaar en dag hoofdsponsor van de Nederlandse Diëtisten Vereniging, zij sponsoren en organiseren scholingen voor diëtisten én zij doneren grote sommen geld (volgens ingewijden voor onderzoek omdat ook kindjes die kunstmatige zuigelingenvoeding krijgen, recht hebben op de beste voeding) aan het AMC. En daarom kan het dus zo zijn dat de diëtist van het AMC, dat in april 2009 WHO/UNICEF gecertificeerd werd, juist die producten van die fabrikant van kunstmatige zuigelingenvoeding adviseert. Een advies dat beslist niet evidence based is, maar beïnvloed is door reclame en omkoperij.

Lees ook

Hier uw advertentie?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden