Nog steeds te veel aluminium in kunstmatige zuigelingenvoeding

nwsbrcht-kv1.jpgKunstmatige zuigelingenvoeding bevat 40 keer meer metalen dan moedermelk. Britse onderzoekers van de Keele Univerity van Staffordshire stellen dat dat in het latere leven gezondheidsproblemen kan veroorzaken. In verschillende merken kunstmatige zuigelingenvoeding op de Britse markt werden hogere gehaltes van metaal teruggevonden, hoger dan wettelijk toegestaan in water. De hoge gehaltes worden met name gevonden in de kunstmatige zuigelingenvoeding speciaal gemaakt voor premature baby’s [meer dan 800 microgram per liter]. Volgens Europese wetgeving mag zelfs water niet meer dan 200 microgram aluminium per liter bevatten.
Er is bewijs dat hoge gehaltes aan aluminium in kunstmatige zuigelingenvoeding potentieel gevaarlijk kan zijn, het is gelinkt aan neurologische aandoeningen en botdefecten die zich in het latere leven kunnen manifesteren. We vermoeden zelfs een verband met dementie. Aluminium is aanwezig in het lichaam, dat is normaal, maar baby’s absorberen dat makkelijk, en ze kunnen een teveel ook niet zo makkelijk verstoppen in hun kleine lijfje. De kunstvoedingfabrikanten zeggen dat het aluminium niet wordt toegevoegd, maar mogelijk infiltreert vanuit de verpakking.

Het zou natuurlijk op de verpakking vermeld moeten zijn dat dit product te hoge gehaltes aluminium bevat. Het onderzoek is gepubliceerd in het tijdschrift BMC Pediatrics.

Shelle-Ann M Burrell and Christopher Exley, Life Sciences, Huxley Building, Keele University, Staffordshire, UK en The Birchall Centre, Lennard-Jones Laboratories, Keele University, Staffordshire, UK
BMC Pediatrics 2010, 10:63doi:10.1186/1471-2431-10-63

Hier uw advertentie?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden