Moeder en kind weer samen!

nwsbrcht_spanje.jpgHet laatste nieuws: Moeder Habiba en haar dochter Alma zijn weer samen! Lees hier verder.

Habiba is een jonge moeder van een meisje van vijftien maanden, die borstvoeding kreeg en behoort te krijgen! Van Marokkaanse afkomst onder negatieve sociaal-economische omstandigheden, is Habiba vier maanden geleden in een opvangcentrum voor jonge moeders in de Gemeenschap van Madrid met haar dochter gaan wonen, in de hoop dat haar leven eenvoudiger zou worden. Op 31 mei heeft het ‘Instituut Madrid voor kinderen en gezinnen (IMMF)’ besloten om het meisje van haar moeder te scheiden omdat zij zich niet aan de doelstellingen van een programma van psychotherapie en ‘ouderlijke vaardigheden’ heeft gehouden. Dit programma eist dat de borstvoeding op vraag en langdurige voeding wordt gestopt. Ook al is dat tegen de zin van de moeder(s). Het zou ‘chaotisch’ zijn en ‘schadelijk voor kinderen.’

De Koran 2:233 ‘Moeders zullen haar kinderen twee volle jaren zogen, dit is voor hen, die de zoogtijd wensen te voltooien…’

Met deze overwegingen, tegen alle bewijzen van wetenschappelijke en juridische grondslag in, is het dus verplicht voor moeders die borstvoeding geven medicatie in te nemen waardoor haar melkproductie stopt. Habiba heeft geweigerd deze medicatie te slikken. Met als gevolg dat haar kind onterecht en tegen haar zin van haar ontnomen is!

Volgens de Spaanse Vereniging voor Kindergeneeskunde, dient de borstvoeding op vraag gegeven te worden en kunnen moeder en kind daarmee doorgaan zolang zij da beiden willen.
Er zijn in dit geval geen juridische procedures geweest om de moeder van haar dochter te scheiden, noch is er toestemming verkregen van de moeder. Habiba mocht niet eens afscheid nemen en werd niet verteld waar haar kind naartoe werd genomen.

Habiba en dochter Alma verkeren nu in ernstige hulpeloosheid. Habiba heeft een overvloed aan melk, geregeld bijna een mastitis, en met een gebroken hart met weinig slaap of eten, radeloos dat ze niet met haar dochter kan zijn. Deze moeder is beoordeeld door een psycholoog en een psychiater en toont geen teken van geestesziekte of drugsverslaafde of wat dan ook dat het zo rechtvaardigen om haar van agressie te beschuldigen. Nadat Alma is scheiden van haar moeder Habiba, werd Habiba uit de opvang op straat gezet , en werd haar verteld dat ze geen plaats hebben voor haar omdat deze opvang alleen voor moeders met kinderen is. En omdat zij geen dochter meer heeft moest ze dus vertrekken. Een humanitaire Aid Foundation heeft besloten om deze moeder te helpen aan een woning en juridische ondersteuning.

Diep bedroefd

Wij zijn diep bedroefd door de pijn van Habiba en het doet pijn voor te stellen in welke omstandigheden het kind van vijftien maanden zit, gescheiden van haar moeder, zonder haar moeder en onvrijwillig gespeend van de borstvoeding.
Wij noemen de scheiding van Habiba en haar dochter een grove schending van de mensenrechten en de rechten van het kind. De schade is gedaan, maar als moeder en dochter spoedig mogelijk samen worden gebracht kan de situatie helen. Daarom vragen wij uw steun om te schrijven naar de Ambassade van Spanje in Den Haag/Amsterdam waarin u vraagt om onmiddellijke terugkeer van het meisje bij haar moeder.

Petitie

Teken de petitie – Engels
Teken de petitie – Spaans

  \t

 • Om de petitie te ondertekenen zie rechter bovenhoek van de pagina (in het blauw kader) en vul in
 • \t

 • Tu Nombre: naam
 • \t

 • Tu Apelido: achternaam
 • \t

 • TU Correo-e: e-mail
 • \t

 • Cód: Postcode (Als het niet werkt type 28028 in)

Lees ook

Mother and child separated due to extended breastfeeding; protesters to gather

Of stuur een brief/e-mail naar

Hier uw advertentie?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden