Kinderen nemen langer borstvoeding

verhaal-283-3.jpgHet percentage kinderen dat na zes maanden aan de borst blijft drinken is gestegen van 18% in 2010 naar 39% anno 2015. Zo blijkt uit de melkpeiling van dit jaar.
De belangrijkste reden dat kinderen langer blijven drinken is dat hun moeders hen daarvoor langer de gelegenheid geeft en hen niet stopt. De reden daarvoor lijkt te liggen in het feit dat er meer en meer aandacht is voor de nadelen van het niet geven en nemen van de borst in zowel de maatschappij als in de zorg.
In de eerste twee weken na de geboorte is nog steeds de grootste daling te zien. Het percentage kinderen dat direct na de geboorte begint met borstvoeding ligt al jaren gemiddeld rond de 80 procent. Kinderen van hoogopgeleide moeders mogen vaker beginnen met borstvoeding (negen op de tien) dan kinderen van laagopgeleide moeders (een kleine zeven op de tien).
Internationale cijfers laten zien dat het aantal kinderen dat zich voedt aan de borst in Nederland Europees gezien redelijk laag is. Maar het aantal kinderen dat langer dan zes maanden mag blijven drinken is, Europees gezien gemiddeld.

Hier uw advertentie?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden