The Lancet: Borstvoeding voorkomt dat 800.000 kinderen sterven

lancet2.jpgThe Lancet, een vooraanstaand medisch tijdschrift, lanceert een serie onderzoekspublicaties over borstvoeding met veel nieuw en opmerkelijk bewijs over de positieve effecten van borstvoeding op onze gezondheid en besparingen op o.a. gezondheidskosten. The Lancet stelt dat 820.000 levens gered hadden kunnen worden en dat -aldus The Lancet: ‘Breastfeeding could reduce annual healthcare costs totaling $312 million in the U.S., $48 million in the U.K. and $30 million in urban China.’

The Lancet laat zien dat borstvoeding de gezondste start is voor alle kinderen, rijk of arm en waar dan ook ter wereld woonachtig. Borstvoeding is in gevaar, zo stelt The Lancet, omdat overheden het onvoldoende steunen, omdat moeders niet de juiste support krijgen en omdat de kunstvoedingsindustrie onverminderd en agressief het proces borstvoeding ondermijnt.

Met andere woorden: Het feit dat duizenden borstvoedingrelaties stranden, moeders niet gesteund worden door overheid en gezondheidswerkers en gehinderd worden door de niet aflatende agressieve reclame van de kunstvoedingsindustrie, maakt dat te veel kinderen een onvoldoende gezonde start van het leven kennen. Dat zo’n 800.000 kinderen onnodig sterven, om nog maar niet te spreken van de economische kosten voor de gezondheidszorg.

Meer weten? Ga naar The Lancet en lees de samenvattingen en publicaties over dit onderwerp. Op vrijdag 29 januari 2016 lanceert The Lancet de ‘Breastfeeding Series‘. Deze lancering is live te volgen van af 10.00 lokale tijd in de V.S.

Het is niet alleen moeders verantwoordelijkheid

Het succes van borstvoeding kan niet uitsluitend gezien worden als de verantwoordelijkheid van enkel de moeder en haar kind… Het succes is namelijk sterk afhankelijk van onvoorwaardelijke steun van de overheid en de cultuur waarin de moeder en haar kind verblijven. Als kinderen en moeders niet de kansen krijgen om te doen wat het kind zo nodig heeft en de moeder het kind kan geven, staat het succes van borstvoeding zeer onder druk.
Statistieken laten zien dat rond de 80% van de kinderen start met het nemen van moedermelk aan de borst. De groep kinderen die niet het eerste half jaar van hun leven exclusief borstvoeding kunnen nemen, is veel te klein. En daarmee worden ook de doelen die de WHO gesteld heeft, bij lange na niet bereikt.

Hier vind je alle onderzoeken en publicaties

Meer weten? Ga naar The Lancet en lees de samenvattingen en publicaties over dit onderwerp. Op vrijdag 29 januari 2016 lanceert The Lancet de ‘Breastfeeding Series‘. Deze lancering is live te volgen van af 10.00 lokale tijd in de V.S.

Hier uw advertentie?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden