Lactivisme is borstvoedingsactivisme

lactivist1.jpg
Borstvoeding is net zo gewoon als iedere dag een stuk fruit en een frisse neus. Borstvoeding als logisch vervolg op de zwangerschap. Borstvoeden zolang als je kindje en jij het willen. Dat bindt de deelnemers van het Lactivisten forum.
Een forum waar niet alleen ervaringen delen met eensgezinden centraal staat, maar ook de wil en wens om steeds meer moeders van goede en bruikbare informatie over borstvoeding in de eerste levensjaren te voorzien. En tegelijk werken lactivisten samen om de misverstanden en fabels uit de wereld te helpen zodat andere vrouwen niet door onjuiste informatie stoppen met borstvoeding.

De uitgangspunten van het Lactivisten forum

lactivistentas1.jpg
Het Lactivisten forum is een plaats waar gemotiveerde, borstvoedende moeders helemaal zichzelf kunnen zijn ten opzichte van hun keuzes en motivatie. Helaas worden die keuzes nog niet overal even goed begrepen. Langer voeden, in het openbaar voeden, borstvoeding niet zien als keuze, maar als logische stap na een zwangerschap, zijn nog steeds geen algemeen aanvaarde uitgangspunten. Sterker, ideeën, discussies en acties van een lactivist worden vaak gezien als het beïnvloeden van jonge moeders, zo worden we helaas ook wel borstvoedingsmaffia genoemd.

Moeders steunen

lactivist2.jpgHet Lactivisten forum is niet bedoeld om moeders te pushen tot borstvoeding maar juist om moeders te steunen bij hun eigen motivatie. Want alleen motivatie leidt tot positieve verandering. Het kan vele vormen aannemen.
Denk aan borstvoedende moeders en hun kinderen te bevorderen en te steunen, moeders begeleiden en op de voordelen wijzen van borstvoeding en de nadelen van het kiezen van kunstvoeding en door feiten en fabels over borst en kunstvoeding te delen en bij elkaar te brengen. Ook strijden we natuurlijk voor meer voeden in het openbaar (zien eten doet eten…).

Positieve actie

Wij voeren positieve actie door de manier waarop wij naar oplossingen streven en voor verandering handelen. Eerder dan het richten van onze vingers op individuen en het oordelen, hebben Lactivisten tot doel om een systematische verandering te veroorzaken. Een verandering die de algemene goedkeuring van kunstvoeding uitdaagt en moeders die de borst geven motiveert en begeleidt.

Lactivisten steunen elkaar door kansen voor lactivisme en brainstormingsoplossingen te delen. Het forum is een plaats waar wij onze successen delen en vieren, elkaar in onze inspanningen aanmoedigen en op positievere veranderingen in de toekomst verheugen en zo nieuwe/jonge moeders bevestigen dat borstvoeding echt het beste is voor het kind

Wederzijds respect en liefde

En natuurlijk is het forum is ook een plaats waar oprecht, met wederzijds respect en heel ongedwongen het dagelijks lief en leed rond borstvoeding, opvoeding, natuurlijk ouderschap en maatschappij wordt gedeeld. Het forum wordt bevolkt door vrouwen van heel divers pluimage, de motivatie voor borstvoeding en dit ook te gunnen aan heel veel andere kinderen, is wat ons bindt.

Kom kennismaken!

Voel jij je aangesproken door wat hierboven staat, kom dan eens kennismaken.

Modjes: BFIen, Marieke1988, Nuki, Marina, Wei, Lindaja en Mandy en ook: Suzan mv3, Sproetje, Tjitske en Mama van Lotte

Hier uw advertentie?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden