Ouders willen meer aandacht voor borstvoeding

nwsbrcht-ezeltje.pngHet belang van borstvoeding wordt níet overdreven. Dit vindt 83% van de deelnemers aan online onderzoek op Ezeltje Prik. Juist omdat borstvoeding veel voordelen heeft voor moeder en kind, zou het meer gepromoot mogen worden. Vrouwen grijpen te makkelijk naar de fles.

Wordt het belang van borstvoeding overdreven?

Alleen al het stellen van deze vraag, bewust prikkelend geformuleerd om reacties uit te lokken, maakte heel wat los. Wat een suggestieve vraag! ‘Wordt Ezeltje Prik soms gesponsord door een kunstvoedingfabrikant?‘™ Bijna 500 mensen vulden de poll in, veelal aangevuld met meningen en ervaringen.

Veel voorstanders van borstvoeding, geven aan dat bepaalde bestanddelen in moedermelk ontzettend belangrijk zijn voor de ontwikkeling en het immuunsysteem van het kind. Ook zou door borstvoeding de band tussen moeder en kind worden versterkt. Borstvoeding zou daarom meer gepromoot mogen worden, schrijven 97 mensen als toevoeging op hun antwoord. In hun ogen gaan nog veel moeders voorbij aan het belang van natuurlijke melk. Zolang mensen denken dat borstvoeding beter is, maar kunstvoeding bijna net zo goed, zijn we er niet. Het zou moeten zijn: ‘Borstvoeding is normaal, kunstvoeding is slechter.’

Lees hier meer over het onderzoek.

Hier uw advertentie?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden