Touwtrekken om nut peutermelk

‘Flauwekul’, noemt lactatiekundige en kinderdiëtist Stefan Kleintjes het onderzoek. Hij was in 2015 de winnaar van de Benelux Borstvoedingsaward en is er groot voorstander van om kinderen zolang mogelijk moedermelk te geven: ‘˜Tot minimaal twee jaar, daarna zolang als moeder en kind dat willen. Het is wetenschappelijk bewezen…

Lees het hele artikel in het ND via deze vervolglink!

Ons commentaar

Gonneke van Veldhuizen-Staas, lactatiekundige zegt: De onderzoekende arts is onvoldoende onderlegd in het topic zuigelingenvoeding. Zo stelt hij dat ‘borstvoeding na 4 maanden minder vitamine D en ijzer gaat bevatten’. Ten eerste bevat borstvoeding niks, dat is een proces, maar moedermelk bevat wel van alles en gaat niet op een gegeven moment minder vitaminen en mineralen bevatten. Dat is een grote misvatting, die je bij een onderzoeker toch niet zou mogen verwachten.
Verder is zijn onderzoeksgroep klein, na verdeling in onderzoeks- en controle groep zijn beide groepen N=150, dat laat percentages al snel toe- of afnemen als maar enkele kinderen een andere uitslag hebben. Verder maakte het alleen voor de vitamine D wat uit en juist dat is heel simpel op andere manieren te ondervangen.

Hier uw advertentie?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden