Wouw! Kenniscentrum Borstvoeding wint Benelux Borstvoedingsaward *Nederland PRO 2015

bvaward2015-2.jpg

De Benelux Borstvoedingsaward *Nederland PRO 2015 gaat naar alle medewerkers van Kenniscentrum Borstvoeding van de website Borstvoeding.com. Mammae: Elk jaar wordt een borstvoedingsaward uitgereikt aan een professionele organisatie, die moeders steunt bij hun vragen en problemen met borstvoeding. Bij Borstvoeding.com kun je terecht voor een enorme hoeveelheid aan betrouwbare en eerlijke informatie over allerhande thema’s rond borstvoeding.

De twee andere awards gaan naar Heleen en Huig Markus uit het Wageningen en Doutzen Kroes.

Met deze Borstvoedingsawards wil Mammae, het merk achter de internationaal bekende borstvoedingsbeha’s, mama’s een hart onder de riem steken tijdens hun borstvoedingsperiode. Er kwamen meer dan 300 nominaties voor Tweede Benelux Borstvoedingsawards binnen.
De Belgische Borstvoedingsawards worden uitgereikt op 13 januari om 14.00 uur in Park Molenheide, Houthalen, België. Journalisten en fotografen zijn welkom, na aanmelding via Mammae.
Stefan Kleintjes van Kenniscentrum Borstvoeding is daar aanwezig om de Borstvoedingaward in ontvangst te nemen.
De andere Nederlandse & Belgische Borstvoedingsawards 2015 gaan naar:

Benelux Borstvoedingsaward *Nederland 2015

Heleen en Huig Markus uit het Nederlandse Wageningen, die ervoor kozen hun zoontje met schisis borstvoeding te geven. Omdat Jesse enkel met de fles gevoed kan worden, wordt er gekolfd. Het afkolven bracht heel wat infecties en ontstekingen met zich mee. Huig Markus knutselde een constructie van bekertjes in elkaar waardoor Heleen ‘s nachts kon voorkomen dat haar pijnlijke tepels geraakt werden. Heleen en Huig bewijzen dat borstvoeding niet altijd gemakkelijk is, maar dat mama’s met de steun van mensen om hen heen, kunnen doorbijten. Jesse heeft ondertussen voldoende zuigkracht ontwikkeld om alleen te drinken.

Benelux Borstvoedingsaward *Nederland VIP 2015

Het zijn prominente mediafiguren die zich niet schamen hun ervaringen over borstvoeding naar buiten te brengen, die moeders motiveren om voor borstvoeding te kiezen en niet op te geven. Topmodel Doutzen Kroes bewees niet alleen Nederlandse fans maar de hele internationale pers, dat borstvoeding ook mogelijk is voor werkende moeders en krijgt daarom de Benelux VIP-Borstvoedingsaward.

De mama award België

Hanne Demunck uit Heppen vechtte voor het leven van haar te vroeg geboren tweeling door hen borstvoeding te geven. En dat nadat ze zelf, door een zwangerschapsvergiftiging, dagen in coma lag. Haar tweeling is nu 10 maanden oud en Hanne geeft, als het mogelijk is door de gezondheidstoestand van haar kindjes, nog steeds borstvoeding.

Pro – Borstvoedingsaward 2015 België

De Pro-Borstvoedingsward 2015 gaat naar de Vlaamse La Leche League. LLL-medewerkers zijn moeders, die hun kinderen met plezier borstvoeding hebben gegeven. Elke LLL-medewerker volgt een intensieve en gedetailleerde opleiding. Mede door haar eigen ervaringen kan zij helpen om een praktische oplossing te vinden voor de meeste problemen bij borstvoeding.

De VIP 2015 België

Radiopresentatrice Anke Buckinx heeft dit jaar een opvallend pleidooi gehouden in de media voor borstvoeding en koos er op de koop toe voor ambassadrice te worden van de Breastfeeding-on-the-go, een campagne voor horeca Vlaanderen om baby- en borstvoedingsvriendelijk te zijn.

Met de Benelux Borstvoedingsawards wil Mammae de mensen die borstvoeding in een positief daglicht zetten, aanmoedigen. Naast pakkende verhalen van mama’s kregen we ook vele nominaties voor mensen die achter de schermen hun best doen om borstvoeding vlot te laten verlopen, zoals vroedvrouwen, lactatiekundigen, vrijwilligers, papa’s, ziekenhuispersoneel, … Deze nominaties laten zien hoe belangrijk de omgeving is voor een borstvoedende mama.
‘Door deze verhalen naar buiten te brengen, hopen wij ons steentje bij te dragen aan de promotie van borstvoeding. Uit de reacties blijkt dat het alvast erg motiverend werkt en mama’s aanmoedigt om langer te kiezen voor borstvoeding’, zegt Martine Boonen, het gezicht achter Mammae.
In totaal worden er zes Borstvoedingsawards uitgereikt, waarvan drie awards voor Nederlandse mama’s en professionele borstvoedingsorganisaties.

Hier uw advertentie?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden