Wie krijgt de borstvoedingsprijs 2008? Dat bepaal jij!!

nwsbrcht-sbo.kl.jpgDe jury heeft uit alle inzendingen drie genomineerden uitgekozen! Het zijn Yvonne Zeewuster, contactpersoon van de VBN, Annèt Helmsing, lactatiekundige-ibclc en Gonneke van Veldhuizen-Staas, lactatiekundige-ibclc. Eén van deze drie dames zal op 7 oktober de sbo borstvoedingsprijs 2008 ontvangen voor de Beste Inzet Voor Borstvoeding!!!
Wie de prijs gaat krijgen dat bepaal jij! Lees hier de biootjes of ga direct naar de site van de sbo en breng je stem uit op de kandidaat waarvan jij vindt dat zij zich het allerallerbest inzet voor de borstvoeding.

Yvonne Zeewuster

Yvonne, contactpersoon van VBN, valt op omdat zij als vrijwilligster buitengewoon actief is op het forum van Kindje op Komst. Zij begeleidt daar moeders met hun vragen over borstvoeding, sleept ze door de moeilijke momenten en laat hen altijd bijzonder in hun eigen waarde. Yvonne schroomt het niet om met haar collega’s in discussie te gaan over borstvoedingsvraagstukken of om iemand te attenderen op haar eigen, afwijkende standpunt. Zij doet al dit borstvoedingswerk met zeer veel respect voor de ander! Dat is met geen pen te beschrijven.

Annèt Helmsing

Annèt is één van de eerste lactatiekundigen in Nederland en een van de oprichters van de opleiding tot lactatiekundigen in Utrecht. Annèt is anno 2008 nog steeds dé motor en verantwoordelijke voor het hoge niveau van deze opleiding voor lactatiekundigen en zij is als geen ander in staat om anderen te leren en te motiveren bij het begeleiden van moeders die borstvoeding geven. Daarnaast geeft ze les aan kraamverzorgenden en andere zorgverleners én heeft ze een eigen praktijk waarin ze moeders zeer kundig en met veel gevoel ondersteunt. Annèts’ inzet voor borstvoeding is eigenlijk al tientallen jaren zeer indrukwekkend; indertijd is zij gestart als LLL-leidster.

Gonneke van Veldhuizen-Staas

Gonneke is een zeer kundig lactatiekundige van het eerste uur, die dag en nacht en met veel gevoel moeders begeleidt, en aan de andere kant opvalt vanwege haar enorme kennis van het vak en het internationaal wetenschappelijk onderzoeksmateriaal wat ze daarbij achter de hand heeft. Zij heeft haar eigen website Eurolac.net, een lactatiekundige praktijk, ze schrijft veel artikelen en ze is daarnaast actief op diverse fora, waaronder het Bijvoedingsforum, het forum voor Antroposofie en Kind en BV-profs. Gonneke geeft ook les aan beide opleidingen tot lactatiekundige in Gent en in Hasselt. Daarnaast is ze nog steeds actief binnen borstvoedingsorganisatie LLL. Echt een toppertje en dat mag best gezegd en geprezen worden.

Breng hier je stem uit!

Stem hier bij de sbo

Hier uw advertentie?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden