Jaar voorbij

column-98.jpgDit is de laatste column. Nee, nee, niet schrikken en niet onmiddellijk mailen, ik bedoel gewoon de laatste column van het seizoen! Vier jaar en 188 columns geleden beet Hester het spits af met haar column Het misverstand borsten. Sindsdien schrijven we braaf elke week een column, op de zomerstops na. Wij columnisten deinen een beetje mee op de golven van ons gevoel, op wat onze eigen borsten en kindjes ons ingeven. Geldt niet voor mij natuurlijk, hoewel ik me wél laat inspireren door borsten en kindjes…
Soms lokken we ellenlange en heftige discussies uit op Eurolac, bij gebrek aan een eigen forum. Daar ben ik overigens maar wat blij mee, want als ik dat er ook nog bij moest doen, werd ik bij voorbaat al gestoord. Haha, maar goed, toch krijgen we soms mailtjes met een reactie op een column, vooral als we een beetje in een negatieve mood zijn geraakt. En af en toe ook een compliment! Fijn hoor, die mailtjes.

Nee, we gaan niet stoppen met de columns. Ik gaan ook niet stoppen met het verhaal van de week. In het begin liep het wat moeizaam en maakte ik me zorgen of ik elke week wel een verhaal zou kunnen plaatsen. Maar zorgen heb ik niet meer: er ligt ondertussen een aardige stapel en het aanbod is gevarieerd. Echt bijzonder, ik geniet er telkens weer van, van alles wat jullie mij en de rest van de wereld toevertrouwen.

Ruim een jaar terug begon ik met de foto van de week. Het idee was om een jaar lang wekelijks één fotootje te publiceren en dan klaar. O ja, en dan op het eind alle foto’s verzamelen en tegelijk publiceren. Poppetje gezien, kastje weer dicht. Gaandeweg kregen jullie de smaak te pakken en kreeg ik steeds meer foto’s. Dus ging ik ook meer foto’s publiceren. Eerst niet altijd met een verhaaltje, later wel. Korte levensverhaaltjes, begeleid door prachtige beelden. Eervorige week kondigde ik aan dat ik nu echt ging stoppen met de foto van de week. Ik had toch met mezelf afgesproken dat het slechts voor een jaar zou zijn?

Een storm van protest brak los: inmiddels heb ik vele mails van jullie gekregen en roepen jullie me op vooral niet te stoppen. De foto’s van andere moeders, het zichtbaar voeden onder allerlei omstandigheden, het zien van het borstvoeden van kindjes die ouder zijn dan zes maanden… het stimuleert enorm en motiveert en steunt jullie om ook borstvoeding te -blijven- geven. Alle reacties zijn te lezen in de zijkolom hiernaast.

Goed om even duidelijk met de neus op de feiten te worden gedrukt door jullie. Laat ik het zo afspreken. Ik beraad me en beloof dat ik doorga met de foto’s van de week. Of dat in dezelfde vorm zal zijn, weet ik nu nog niet. Misschien bedenk ik wel iets heel anders. Hoe het ook zij, in het najaar kom ik sowieso met een nieuwe attractie op de site. En daarmee bedoel ik dus niet de cartoon, want die is er al…

De komende maand trekken we de stekker eruit, beantwoorden we geen mail meer en dan op 7 september plaatsen we de eerste column van het nieuwe seizoen. En als je het nu wat saai vindt worden, kijk dan nog maar ‘s lekker uitgebreid in het foto-archief en het verhalen-archief.

Later!

Hier uw advertentie?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden

Gerelateerde artikelen