Borstvoeding geen oorzaak voor uitgezakte borsten

Niet borstvoeding, maar roken en gewichtsvermeerdering tijdens de zwangerschap, blijken het hangen van borsten te veroorzaken. Amerikaans onderzoek onder 132 vrouwen die zich tussen 1998 en 2006 hebben aangemeld voor een borstoperatie en die bijna allemaal minstens één keer waren zwanger geweest, heeft dit aangetoond. Bijna 60% van hen had ooit borstvoeding gegeven. Er bleek geen verschil te zitten tussen de stevigheid van hun borsten en die van de groep die nooit borstvoeding heeft gegeven.
De onderzoekers stellen dat het uitzakken van borsten vooral te maken heeft met roken en een behoorlijke gewichtstoename tijdens de zwangerschap. Ze stellen ook dat borsten na elke zwangerschap meer uitzakken. Roken breekt een eiwit af in het elastisch weefsel van de huid. Dit weefsel geeft een jeugdige huid zijn elastische voorkomen, en het steunt de borst. De huid die zijn elasticiteit verliest als gevolg van roken kan dus minder steun geven.
De gewichtstoename tijdens de zwangerschap is ook een belasting voor de huid: het overstrekken van de huid maakt deze slapper.

Veel vrouwen denken dat hun borsten zijn uitgezakt doordat zij borstvoeding hebben gegeven. Maar op basis van dit onderzoek kan nu gesteld worden dat vrouwen gerust borstvoeding kunnen geven zonder zich zorgen te hoeven maken over hun figuur.

Hier uw advertentie?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden