Overal moet je kunnen voeden, maar hier ‘mag’ het niet (blacklist)

blacklist2.gifIn de Wereld Borstvoeding Week 2018 starten Kenniscentrum Borstvoeding en Eurolac Lactatiekunde een actie om borstvoeding te normaliseren. Borstvoeding is de van nature bedoelde manier van verzorgen en voeden van een baby en peuter. Het is de normaalste zaak van de wereld, maar vaak wordt het toch ongewoon gevonden. Moeders die buitenshuis voor hun kind zorgen door het te voeden aan de borst worden vaak raar aangekeken of zelf weggestuurd. Dat is raar, want elke moeder heeft het volste recht voor haar kind te zorgen op elke plaats waar zij mag zijn. Dat recht moet normaal worden, dat bedoelen we met ‘het normaliseren van borstvoeding’.
blacklist1.gifVaak vragen moeders zich af waar ze hun kind kunnen voeden als ze aan het winkelen zijn. Er zijn zelfs stickers die winkeliers en horeca uitbaters op hun deur plakken om moeders te laten weten dat ze in hun etablissement kunnen voeden. Er is vraag naar lijsten van dergelijke zaken. Wij vinden dat te zot voor woorden. Je moet er als moeder van uit kunnen gaan dat je gewoon overal voor je kind kunt zorgen en hem of haar te eten kunt geven. Pas als je ergens wordt aangemaand je te bedekken, dát maar op de WC te gaan doen of om te vertrekken, dan kun je nu zo’n tent op onze zwarte lijst zetten.

Voor deze blacklist (winkels, horeca, overig) kun je hier terecht. Geef het ons door via de mail (zie hieronder) als je ergens negatief werd aangesproken als je daar je kind ging voeden. Noem plaats, datum en tijd.
Let op: je meldt het bedrijf uiteraard alleen maar als het iemand van die zaak was, niet als het een andere klant was.

Mail je bijdrage aan de zwarte lijst naar

Gonneke van Veldhuizen-Staas, lactatiekundige NLG (Helmond e.o.)
Stefan Kleintjes, lactatiekundige IBCLC & NLG | kinderdiëtist (Groningen Bedum e.o.)

Kijk ook…

op onze Buitenshuis FBpagina!

Hier uw advertentie?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden