Wachten

column-78.jpgVanmorgen heb ik een eend gemaakt.
Ik moest wachten op een twee dagen oude baby die duidelijk liet merken dat hij graag wilde drinken. Hij had al een half uur gedronken. Zijn moeder dacht dat dat wel genoeg zou zijn. Toen ik had uitgelegd dat er geen maximum tijd bestaat om te drinken voor baby‘™s, legde ze hem weer aan. Eigenlijk wilde ik bij de moeder even de baarmoederstand controleren, maar ik kon de baby moeilijk laten wachten. Ondertussen heb ik zelf een lekker kopje koffie gedronken. De baby dronk maar door en zijn broer speelde met klei. Zodoende heb ik een hele mooie eend gemaakt van klei, een gele.
Gisteren heb ik chocoladetaart gegeten.
Ik moest wachten op een baby die wilde drinken. De baby wist al heel vroeg wat ze wilde. Toen ze een paar dagen oud was en nog niet genoeg moedermelk kon drinken heeft ze veel flessen en sondes met voeding gekregen. Na een paar dagen was ze het zat en wilde ze geen fles en geen sonde meer. Zij accepteerde alleen nog maar de borst van haar moeder. Eigenlijk wilde ik even naar de wond van de moeder kijken, maar deze baby wilde gewoon drinken. Ondertussen heb ik een stuk chocoladetaart gegeten, samen met de grote broer die de taart zelf had gemaakt. We hebben om de beurt een hapje genomen en toen de taart op was kreeg ik van hem een lieve knuffel. Zodoende werd ik extra goed gehumeurd van de chocola en de knuffel.

Een paar weken geleden heb ik Sven wereldkampioen schaatsen allround zien worden.
Ik moest wachten op een baby die op zijn gemak bleef drinken. Het eerste half uur na de bevalling lag de baby een beetje beduusd voor zich uit te kijken. Na drie kwartier gingen zijn oogjes open. Zijn moeder werd al ongeduldig of hij wel binnen het uur zou gaan drinken aan de borst. Na een uur begon hij wat te zoeken en na vijf kwartier lag hij te drinken en liet niet meer los. Eigenlijk wilde ik het WK-allround schaatsen kijken. Ik ben fan van Sven, maar ik had dienst en je raadt het al: er ging dus iemand bevallen die zondag. Toen de baby er net was, dacht ik dat ik met een beetje geluk voor de tien kilometer van Sven weer thuis zou kunnen zijn. Maar dat ging dus niet door. Ondertussen ben ik gewoon maar bij mijn klanten beneden op de bank naar Sven gaan kijken. Zodoende kon ik toch zien hoe Sven wereldkampioen werd.

Baby’s doen niet altijd wat grote mensen willen of verwachten. Je kunt dan ongeduldig raken en balen. Meestal doet je baby dan juist niet wat je als ouder graag zou zien. Dubbel pech en er kan dan een negatieve sfeer ontstaan. Daardoor lukt het vaak niet meer om te kijken wat je baby bedoelt.
Je kunt ook wachten en je overgeven aan de situatie. Meestal lukt het je dan wel om goed naar je baby te kijken. Wat zou hij duidelijk willen maken? Als je wacht zou het zomaar kunnen zijn dat je juist meer krijgt dan je had verwacht. Je leert je baby beter kennen en krijgt sneller contact met hem. In mijn geval overtrof ik mijzelf tijdens het wachten en maakte zomaar een eend van klei. Bovendien kon ik toch genieten van Sven en kreeg ik onverwacht een chocoladetaartknuffel.

Hier uw advertentie?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden

Gerelateerde artikelen