Superpapa

column386.jpgIs het een vogel? Is het een vliegtuig? ‘¨Nee dat is het niet… Het is mijn superpapa waar ik zo veel van geniet.

Mijn papa kan werkelijk alles. Hij wast mijn kleertjes zonder dat ze verkleuren. Hij kookt de lekkerste gezonde maaltijden als mama moet werken tot ‘s avonds laat. Hij verzint de gekste spelletjes, hij bouwt de mooiste kastelen…
Papa is mijn grootste held, mijn beste vriend: al zeventien maanden lang.
Nog voor ik geboren werd, luisterde papa al vol nieuwsgierigheid met mama naar mijn hartje. In de buik praatte hij niet zoveel tegen mij, maar hij was dolenthousiast toen hij mij voor de eerste keer voelde schoppen. Ik besloot dan maar om het meer te doen, want die diepe stem die ik hoorde, leek mij best lief.

Toen we elkaar voor de eerste keer ontmoetten was het een beetje raar. Wie was die man naast mama die zo lief naar mij keek? Hij leek niet op haar, rook totaal anders, en vooral: hij had geen borsten! ‘¨Hij zat met grote verliefde ogen naar mij te kijken en ik was eigenlijk een beetje bang. Tot… Hij tegen mijn mama zei ‘Zoet, je hebt dat fantastisch gedaan’. Die stem kende ik! Dat was de persoon van de schopjes! Ze legden mij in zijn armen omdat mama eventjes wilde douchen en ik zag direct dat het goed was en viel in een diepe slaap.

Als ik huil, tilt hij mij op, knuffelt en wiegt hij mij. ‘s Avonds hebben wij onze vaste afspraak. Papa steekt mij in bad, en draagt mij naar de warme kachel tot ik weer helemaal droog ben. Hij verandert mijn luier voor mijn nachtelijke slokjes bij mama. Papa wandelt toertjes rond de tafel als ik ziek ben. Ik mag bij hem slapen als mama vroeg vertrekt.
Het was mijn papa die mijn eerste stapjes zag (tot frustratie van mama) en het was papa naar wie ik toe kroop na een dagje bij de onthaalmoeder. Ԭ
Een ding deed mijn papa nooit, toch niet de eerste zes maanden. Dat was mij voeden. Daarvoor had ik mijn mama met haar warme zacht borst en zoete lekkere melk.
Toch heeft mijn papa geen fles nodig om een band met mij te krijgen. Hij deed iets veel beter!
Hij komt naar mij toe als ik hem nodig heb. Hij leert mij dingen waar ik nieuwsgierig naar ben. Hij is er voor mij dag en nacht…

Mijn papa is een superpapa en mijn grootste held. Daar heeft hij helemaal geen borst of fles voor nodig.

Fijne Vaderdag! Ik zie je graag!Ԭ Je kleine sloeber.

Hier uw advertentie?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden

Gerelateerde artikelen