What’s wrong with this picture?

column-219.jpgZes dikke buiken. De eerste avond van de cursus ‘Samen bevallen’. Twaalf aanstaande ouders bereiden zich voor. Onwennig handen schudden. Drie mannen vertellen dat ze onder protest zijn meegekomen. Grote hilariteit tijdens de ontspanningsoefeningen en het puffen.
Zes nog dikkere buiken. De zevende cursusavond. Pas na drie verzoeken om stilte doven de gesprekken uit. Zoveel uit te wisselen: over babykamers, zwangerschapsmode, vrijpostigheid van belangstellende buikvoelers.
Thema van avond zeven is ‘borstvoeding’. Een avond vol informatie. Voorbeelden met een pop, filmpje. Duidelijk. Doen we. Goede voornemens bij alle koppels.

Zes vrouwen met verlof. De laatste cursusavond. Afspraken maken voor een middagje thee. Telefoonnummers uitwisselen: ‘We houden elkaar op de hoogte!’ ‘Sterkte hè, met bevallen.’ ‘Tot gauw hè, en je kunt het!’

Zes pasgeboren baby’s! De terugkomavond, niet lang na de laatste bevalling. Kindjes showen: drie jongetjes, drie meisjes, allemaal even mooi. Vijf baby’s aan de borst.

Zes moeders met stevige baby’s, na een half jaar nog eens bij elkaar. Even terugkijken, nog een keer kindjes vergelijken. Vier flessen. Een enkel verontschuldigend verhaal over het waarom van die fles.

Zes dreumesen op de reünie na anderhalf jaar. Verbaasde en gegeneerde blikken als één van de kindjes bij haar moeder op schoot klimt en aan de borst in slaap valt.

Hier uw advertentie?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden

Gerelateerde artikelen