Moedermelk in de media

column-215.jpgHet zou mij zijn ontgaan, als mijn man me niet een linkje had gestuurd: vanaf eind februari kon er in een hippe Londense ijswinkel moedermelkijs gekocht worden. IJs gemaakt van moedermelk, extra op smaak gebracht met vanille en citroen. De prijs was nogal heftig, bijna € 17 per beker.
Het is niet zo vreemd, dat de ijsjes mij ontgaan waren, want de actie heeft niet lang mogen duren.
Na drie dagen moest de winkel alweer met de verkoop staken.
Een dergelijk bericht in de media over moedermelk laat mij in vertwijfeling achter. Wat moet ik hier nu mee? Wat vind ik hier van als borstvoedende borstvoedingsfanaat?

Tijdens het in slaap voeden van mijn dochtertje, kon ik mijn gedachten er over op een rijtje krijgen.
Het feit dat men moedermelkijs verkoopt, vind ik een aardig idee. Je kunt het zien als een gezond alternatief voor moeders die hun kinderen graag een ijsje willen geven. Net zoals er suikervrij ijs bestaat voor diabetici.
Maar nu is het sappig nieuws, wat helemaal uitgemolken wordt. En waar komt dat door?
Doordat Jan en alleman zich ermee bemoeit. Olie op het vuur zijn de opmerkingen van de Britse autoriteiten en van de excentrieke zangeres Lady Gaga.

‘De Britse autoriteiten willen onderzoeken of het moedermelkijs schadelijk is voor de volksgezondheid en of er wetten zijn overtreden.’
Huh? Moedermelk schadelijk voor de volksgezondheid? Scan dan gelijk het andere ijs ook even.
En Lady Gaga? Wat heeft die er in vredesnaam mee te maken? Het ijs had de naam ‘baby Gaga’ gekregen. In plaats van dat ze er trots op is, dat er weer een dierlijk product aan haar repertoire wordt toegevoegd – ze droeg vorig jaar een jurk gemaakt van lappen rundvlees – noemt ze moedermelkijs ‘misselijkmakend’.

En zo kan er weer een verhit debat worden gevoerd tussen voor- en tegenstanders van borstvoeding over iets moois, iets puurs, iets onschuldigs, iets wat absoluut goed voor de gezondheid is: moedermelk.
Jammer. Dan maar geen moedermelkijs van de ijsverkoper, maar gewoon thuis van mijn eigen melk. Een goed idee voor komende zomer.

Hoe anders kan het ook.
Hulde aan Doutzen Kroes, topmodel. Haar hele zwangerschap is ze door camera’s gevolgd en… ze flikt ‘t em. Ze geeft borstvoeding.
Op een prachtige foto deelt ze een borstvoedingsmoment met de wereld en zie je hoe ze haar zes weken oude zoontje de borst geeft. Daarnaast verklaart ze dat borstvoeding het ideale middel is om je lichaam weer in vorm te krijgen na de bevalling. Zo geeft ze borstvoeding een flinke boost.

Dáár heb ik geen denksessie voor nodig tijdens het voeden. Dat zie ik gelijk. Dit is borstvoeding zoals het hoort te zijn: een baby’tje die warm en veilig drinkt bij zijn moeder. Pure schoonheid.

Hier uw advertentie?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden

Gerelateerde artikelen