Maffia

column-176.jpgZonder het te weten blijk ik ineens lid te zijn van een organisatie. Als ik de mensen moet geloven die het tegen me zeggen, een gevaarlijke organisatie ook nog. Ik heb er het woordenboek eens op nageslagen:

maf·fia de; v(m) -‘s 1 geheime bond van misdadigers op Sicilië 2 grootscheepse, georganiseerde wereld vd misdaad
Vorige maand had ik een gesprek dat ook over borstvoeding ging. Het ging over de invloed van de kunstvoedingsindustrie en dat veel mensen zich laten beïnvloeden door deze mega-marketing-machines. Ik wees mijn gesprekspartner op het enige doel dat deze fabrikanten voor ogen hebben, namelijk geld verdienen. Meteen werd ik bestempeld als lid van de borstvoedingsmaffia. Nou weet ik nochtans zeker dat ik niet op Sicilië woon en gravend in mijn verleden stel ik ook vast dat ik geen misdadiger ben.

Vreemd dat het verdedigen van iets moois en normaals een dergelijke beschuldiging tot gevolg kan hebben. Fabrikanten van kunstvoeding hebben een batterij aan marketingexperts achter zich die geraffineerd sluwe advertenties de wereld in slingeren. Advertenties die zogenaamd pro-borstvoeding zijn, maar in werkelijkheid het geven van borstvoeding ondermijnen. Ze geven informatie die wat borstvoeding betreft vaak niet klopt en ouders ertoe aanzet geld uit te geven aan kunstvoeding en aanverwante producten. Want dat is het doel: geld verdienen aan de voeding voor baby’s en jonge kinderen.


Borstvoeding heeft geen enorme budgetten. Veel van de informatie die een borstvoedende moeder krijgt komt van andere moeders, van gratis toegankelijke sites of via vrijwilligersnetwerken. Juist in dat onbaatzuchtige karakter zit ook de kracht.

Daarmee komt ook de hartstocht om de hoek kijken, want iets waar je zo om geeft, wat je zo belangrijk vindt en zo vanuit je hart doet, verdedig je ook met hart en ziel. Die gedrevenheid wordt regelmatig verward met fanatisme en dan wordt de link met de maffia soms gelegd. De borstvoedingsmaffia welteverstaan.

Ik vind het geen geuzennaam, ik voel geen trots. Ik ben gekrenkt wanneer ik uitgemaakt word voor lid van de borstvoedingsmaffia. Ik verdedig borstvoeding wanneer het weer eens in een verdomhoekje geplaatst wordt. Ik ben een fervent voorstander van borstvoeding en ik begrijp niet dat mensen denken dat kunstvoeding net zo goed zou zijn. Ik gun iedere baby en mama het gemak, plezier en al het moois van borstvoeding. Dat maakt me geen misdadiger, dat maakt mijn vrijwilligerswerk dat ik met veel liefde doe geen criminele activiteit. Ik ben geen borstvoedingsmaffia, ik ben gewoon een borstvoedingsmama.


Hier uw advertentie?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden

Gerelateerde artikelen