Caged baby

column316.jpgVandaag kreeg ik een persbericht onder mijn neus geschoven waar ik behoorlijk van schrok. Het ging over een nieuw soort fles, waarmee je je baby handsfree melk kunt geven. Dit stond erbij als promotietekst:
‘Super-praktisch voor drukke ouders. Het flesje maakt het mogelijk je kindje bijvoorbeeld de fles te geven tijdens het reizen of thuis zodat je zelf even je handen vrij hebt om allebei de kinderen aandacht te geven. Je kunt het flesje vastzetten, dus geen vallende flesjes meer! Je kan je baby rechtop voeden waardoor de kans op luchtvorming, oorontsteking, reflux en koliek wordt verkleind. Door de unieke regelbare toevoer kan de baby zelf gemakkelijk de hoeveelheid en snelheid van het drinken bepalen. Met de anti-lek formule zijn lekkende flessen verleden tijd.’
Bij het lezen van de tekst stonden mijn haren overeind. Want wat is de volgende stap? Gaan we onze baby’s in kooitjes stoppen? Super-praktisch voor drukke ouders: ‘s Morgens erin, af en toe de voeding bijvullen en verder heb je er de hele dag geen omkijken naar. Voeding en vermaak zijn volledig geautomatiseerd, net als het anti-huil mechanisme, het automatische luier-verschoonsysteem en niet te vergeten de ‘spenen-terug-stop-robotarm’. Ik zie allemaal ‘caged baby’s’ op een rij, terwijl de moeders tijdens hun wekelijkse vriendinnenclubje bijkletsen over hun nieuwe outfits en hun nieuwe dieetmethodes.

Kom op nou mensen. Gaan we ons werkelijk dit soort apparatuur laten aanpraten? Gaan we ons werkelijk laten vertellen dat we zelfs geen tijd meer hebben voor iets elementairs als het voeden van onze baby? Schandalig!

Begrijp me niet verkeerd. Ik heb alle begrip voor drukke moeders -en vaders-. Sterker nog, ik schaar mezelf onder die groep. Met drie kinderen in de leeftijd van één tot zes, twee eigen bedrijven en een verbouwing thuis. Daarnaast schrijf ik een boek, zit ik in de ouderraad van school en breng ik mijn kinderen naar speeldates en sport. Ik weet als geen ander hoe kostbaar het begrip tijd is. Maar tijd besparen door je kindje te onthouden waar hij het meest behoefte aan heeft? Huidcontact, het opsnuiven van de geur van de verzorger, een liefkozende aai over het bolletje of een kusje op de wang tijdens het voeden. Dit weglaten is volgens mij verre van verbetering van kwaliteit van leven, zowel voor de ouder als voor het kind. Niets zo heerlijk op een drukke dag dan even een moment met je kindje aan de borst. We zijn toch niet vergeten waarom we ooit een kinderwens hadden? Is dan nu zelfs de dagelijkse verzorging te veel gevraagd?

Deze ‘drukke’ moeder heeft overigens een hele simpele oplossing voor alle moeders die hun spaarzame tijd besteden aan het zoeken naar het beste merk kunstvoeding, welk flesje darmkrampjes voorkomt, het midden in de nacht heen en weer rennen naar beneden om kunstvoeding te halen, het uitkoken van spenen en flessen, het voorbereiden op een dagje uit met torentjes poedermelk en thermosflessen warm water en de uren die ze met hun kindje op de arm zitten te worstelen om de kunstvoeding naar binnen te krijgen. Gewoon, hup, shirt omhoog en voeden maar. Bespaart je enorm veel tijd. En geld. En frustratie. Over ‘super-praktisch’ gesproken. Soms is de oplossing zo simpel!

Hier uw advertentie?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden

Gerelateerde artikelen