Borstvoedingpuntcom op vakantie

Wij gaan ook met vakantie! Maar de deur blijft open en iedereen mag op bezoek blijven komen! Weer zo’n enorm voordeel van internet!
Ik kijk er echt naar uit. De stekker van de PC gaat eruit en ik ga even afstand nemen, frisse ideeën opdoen. Ik heb er echt zin in om de boel even te laten voor wat het is.
Het eerste jaar dat ik borstvoedingpuntcom onder mijn hoede heb is inmiddels om. De site ontwikkelt zich goed. Er is heel veel informatie te vinden over borstvoeding. Bijna alle herziene versies van de artikelen (handouts) van de borstvoedingsvriendelijke kinderarts Jack Newman zijn geplaatst. En er komen nog vijf níeuwe artikelen van zijn hand. Daarnaast publiceerden we, sinds 24 oktober vorig jaar, elke week (nu 40 weken) een column: soms waren dat heel sterke -haast politieke- statements, soms heel persoonlijke en krachtige ervaringsverhalen. Wat valt er toch een boel te schrijven over borstvoeding!

Er is een schat aan informatie bijgekomen over bijvoeding. In de enquète gaven jullie al aan dat juist díe informatie op de site ontbrak, wel… jullie worden op je wenken bediend zou ik zeggen.

En, geheel in lijn en traditie met het borstvoedingforum, openden een aantal mensen het bijvoedingforum. Al heel snel ben ik daarbij betrokken geraakt, en al zeg ik het zelf: het is een enorm succes.

Maar… wie zijn eigenlijk die mensen die al dat werk verzetten? Ken ik ze? Ja, op een bepaalde manier kén ik ze. Sommige ken ik persoonlijk, ik spreek ze, we doen ‘s een biertje of een bakkie leut. Maar sommige ken ik enkel en alleen via de mail en hen heb ik nooit live gezien of nooit aan de telefoon gehad. Ze komen vanzelf aanwaaien. Plots zit er een mailtje in de inbox en plotseling ben je met elkaar aan het werk.

Zo hebben Gitte en Renato hebben meegewerkt met het op poten zetten van de enquète En Evelyn kwam als geroepen, zij heeft verstand van dataverwerking (spss) en bood mij aan om de enquèteresultaten op statistische verantwoorde wijze te verwerken. Nu zijn de resultaten inzichtelijk en is het artikel op de site te lezen.

Corina heeft verstand van foto en beeldmateriaal, zij maakte tientallen foto’s geschikt gemaakt voor de @@@foto-albums En Heleen en Anne-Marie, beide vertaler, hebben uren en uren gewerkt aan de vertalingen van Newmans artikelen.

En dan Hester, Josefien, Pauline en Maaike. Eén van ons vijven schreef een nieuwe column, en elke week gaven we er met ons vijven commentaar op. Daarnaast schreef Hester ook nog artikelen. Twee gastcolumnisten, Heidi en Jolanda schreven een column, en we gaan in de toekomst zeker meer van hun lezen. Sinds vorige week is Chantal ons team komen versterken. En de volgende gastcolumnist (ik hou nog even geheim wie dat is) heeft al vijf ideeën en staat werkelijk te popelen om haar bijdragen in te sturen.

Ik blijf me verbazen over deze enorme inzet. Dat geheim, die verbondenheid die er schuilgaat achter borstvoeding. Het boeit me en het vertedert me.

Ik wens jullie allemaal een fijne vakantie en, indien van toepassing: veel goeie borstvoedingsmomenten.

Tot begin september!

Hier uw advertentie?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden

Gerelateerde artikelen