Bezuinigen

column281.jpgHet is crisis, zeggen de politici. En al zou je er in je portemonnee nog niets van gemerkt hebben, dan is er zo veel tijdens de Tweede Kamerverkiezingen over gedebatteerd, dat je je wel ongemakkelijk moet gaan voelen. Megabezuinigingen zullen er komen. En met een verhoging van de BTW van 19% naar 21% deze week, spelen verschillende instanties in op dit gevoel van onbehagen.
Zo ook energieleverancier Nuon.
Er is een nieuwe rubriek in hun magazine, genoemd ‘Binnen kijken’. Mensen kunnen zich voor deze rubriek opgeven en dan door Nuon laten uitrekenen hoeveel energie ze kunnen besparen binnen hun huishouden.

De eerste die zich voor deze rubriek heeft opgegeven is een mevrouw met een baby. Het kindje is krap een half jaar schat ik. De vrouw staat lachend op de foto die in haar keuken is genomen.
De experts van Nuon zijn voor haar aan het rekenen geslagen en wauw… ze kan per jaar
€ 75,00 besparen op haar energiekosten! Indrukwekkend.

Naast de lachende vrouw met baby staat nog iets anders op de foto: een groot blik kunstvoeding nummer 1.
Zou zij vanaf de geboorte kunstmatige zuigelingenvoeding aan haar baby hebben gegeven?
Ik besef dat ik dát niet kan weten.

Wat kost het een moeder als een baby vanaf de geboorte kunstmatige zuigelingenvoeding krijgt?
Ik sla even aan het rekenen.
Eén blik kunstvoeding voor baby’s van nul tot zes maanden kost ongeveer € 10,00.
Een op de klok gevoede baby drinkt in iets meer dan vijf dagen ongeveer één blik voeding leeg.
Per maand moeten er dus zes blikken worden aangeschaft, wat € 60,00 kost.
In een half jaar heeft de moeder € 360,00 aan kunstvoeding uitgegeven.
Kortom een vrouw kan in een half jaar meer geld besparen dan in vier jaar met energiebesparende maatregelen van de Nuon.

Dat een mens daar niet op komt in deze economisch slechte tijden.
En dan heb ik het alleen nog maar over geld. Want de liefde, de band, de veiligheid, de gezondheid die een moeder haar kindje meegeeft als ze het aan de borst neemt genomen, is niet in geld uit te drukken.
Of ik nu rijk was als een koning en ging die hele crisis aan mij voorbij, of zo arm als een kerkrat, mijn kind geef ik de borst. Want met mijn kind wil ik deze meest ontroerende, meest warme, niet in geld of woorden uit te drukken band.

Beste vrouwen in Nederland: mocht je zwanger zijn, laat je niet voor de gek houden door (gesponsorde) websites die kunstvoeding als acceptabel verkopen, door de sluikreclame van Nuon of door reclames van de kunstvoedingindustrie zelf. Het is en blijft surrogaat en het is vooral zeer duur. Bezuinig! Dat is nog veel beter en gemakkelijker dan je denkt.

Hier uw advertentie?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden

Gerelateerde artikelen