Aanpassen in de VS

nwsbericht-icon.jpg

‘s Ochtends om 6.30 gaat de wekker. We moeten vroeg op, want vandaag vertrekken we voor ruim vijf weken op vakantie naar Florida. Vijf weken strand, Miami, Florida Keys, pretparken en rust. Maar ook: ander eten, andere rijgewoontes en een andere kijk op borstvoeding geven.
Aangekomen in ons eerste vakantiehuisje vlakbij Orlando vallen mij de andere opvattingen over kinderen al snel op. In de lijst met regels over het zwembad in onze tuin staat onder andere dat kinderen altijd een zwempak aan moeten. Blote kindjes worden niet gewaardeerd.
Bij ons eerste bezoek aan een speeltuintje zie ik wel veel baby’s maar geen enkele voedende moeder. De volgende dag, als ik na aankomst in Walt Disney World de plattegrond bestudeer, valt me op dat er bij het zogenaamde ‘Baby Care Center’ een speciale ruimte is gereserveerd voor voedende moeders. Ik vind het bizar dat ik me zou moeten verstoppen als ik mijn kind voed, maar weet dat voeden in het openbaar in de Verenigde Staten voor veel mensen onacceptabel is. Dus zoek ik het Baby Care Center op als Fiene aan een voeding toe is. Het is eigenlijk best gezellig. Het lijkt net een soort kleine huiskamer, met gedempt licht en comfortabele schommelstoelen om in te voeden. Er zitten twee andere moeders met een kleine baby met wie ik leuk klets over onze kindjes en borstvoeding geven. Ik ben positief verrast als ze vertellen dat ze hun oudste kinderen respectievelijk twintig en veertien maanden hebben gevoed.

Later zie ik op een bankje een moeder haar baby voeden met een doek over de baby geslagen. Ok, dat mag blijkbaar ook. Als we in SeaWorld een tijdje moeten wachten voor de Orka show begint, wordt Fiene wat chagrijnig. Ze is een beetje moe, het duurt haar allemaal te lang en op schoot zitten vindt ze saai. Uit de rugtas vis ik een handdoek en met die doek over Fiene’s hoofdje voed ik haar.

Fiene vindt die doek over haar hoofd maar onzin, ze probeert zich op allerlei manieren onder de doek uit te wurmen. Ik vind de doek over haar hoofd ook onzin. Als ik in Nederland in het openbaar voed, ben ik juist trots en terwijl ik zoveel mogelijk bloot bedekt houd, mag iedereen zien dat ik haar aan het voeden ben.

Maar naast het opdoen van nieuwe ervaringen is een onderdeel van andere landen bezoeken in mijn ogen ook me aanpassen aan de daar geldende normen en waarden. In het volgende pretpark ga ik dus opnieuw op zoek naar de ruimte voor voedende moeders. Wie weet ontmoet ik daar ook weer andere voedende moeders om de voeding gezellig mee door te brengen. En Fiene zal me dankbaar zijn dat ze niet verstopt hoeft onder een handdoek!

Hier uw advertentie?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden

Gerelateerde artikelen