Wereldrecord borstvoeding geven

Duizenden moeders in de Filipijnen gaven woensdag 2 mei 2007 precies op hetzelfde moment borstvoeding.
Samen met hun baby’tjes proberen zij het wereldrecord simultaan borstvoeden te verbreken. De poging is een actie tegen producenten die beweren dat kunstmatige babyvoeding beter is dan moedermelk.
Precies 3.738 moeders ontblootten de borst om een minuut lang hun zuigeling te voeden. Guinness moet de poging nog goedkeuren. De poging was mede ondernomen om mensen te laten beseffen dat de meest natuurlijke vorm van kindervoeding ook de beste is. Borstvoeding helpt ondervoeding in arme landen te bestrijden, het is goedkoper dan poeders en flesjes en veel beter voor de algemene ontwikkeling van het kind in de eerste levensjaren. Het vorig record staat op naam van de plaats Berkeley in Californie, daar gaven 1.135 dames zich bloot in 2002.

Een vertegenwoordiger van Unicef vertelt: “We zijn ontzettend blij dat zoveel moeders tegelijk hun kind borstvoeding geven. We moeten elke mogelijkheid aangrijpen om moeders voor te lichten en ze te vertellen dat zij hun baby’s exclusief borstvoeding moeten geven tot zes maanden en daarna door moeten gaan met het geven van borstvoeding afgewisseld met ander voedsel tot de leeftijd van twee jaar en ouder.”

Door reclames geloven veel Filipijnse moeders dat niet moedermelk maar juist poedermelk beter is voor het kind.

Bekijk de video

Hier uw advertentie?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden