Wereld Borstvoeding Week: naar een babyvriendelijke wereld

De Internationale Week van de Borstvoeding is van 1 tot 7 augustus! Het internationale thema is Naar een babyvriendelijke wereld: iedereen kan mee een stap vooruit doen. Het idee is mensen in de gezondheidszorg aan te moedigen om moeders beter te begeleiden: dus volgens de tien vuistregels van de borstvoeding van Unicef en de WHO, de Wereldgezondsheidsorganisatie.
De Vereniging voor Begeleiding en Bevordering van Borstvoeding (VBBB) maakte dat afgelopen woensdag bekend. Men wil ook benadrukken dat de zorg ten aanzien van borstvoeding tijdens de zwangerschap, in de kraamtijd en de maanden erna consistent moet zijn en volledig in lijn met de voorschriften van het Baby Friendly Hospital Initiative (BFHI) van Unicef en de Wereldgezondheidsorganisatie.
Het thema van dit jaar wil een vernieuwd elan geven aan de inzet van de mensen in de gezondheidszorg in en buiten de ziekenhuizen. Daarom ijvert VBBB er voor dat instanties buiten de ziekenhuizen op eenzelfde manier borstvoeding begeleiden. De VBBB verspreidt hiertoe infomateriaal, infotasjes en organiseert een fotowedstrijd. Meer informatie op de website van de Week van de Borstvoeding.

Week 40 in Nederland

In Nederland doen we het anders en is het pas in week 40 Wereld Borstvoeding Week.

Hier uw advertentie?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden