Symposium Opening Nederlandse Moedermelkbank

In mei van dit jaar is in VU medisch centrum te Amsterdam de Nederlandse Moedermelkbank opgericht. Deze moedermelkbank heeft als doelstelling: verstrekken van donormelk aan premature pasgeborenen wiens moeder zelf geen of onvoldoende melk produceert of waarvan de moedermelk niet kan worden gebruikt. Het gaat hier over prematuur geboren zuigelingen op de afdeling Neonatologie, waarbij de donormelk in eerste instantie in studieverband gegeven zal worden.
Kijk hier voor Flyer Officiële Opening Nederlandse Moedermelkbank of in de Agenda Borstvoeding Activiteiten.

Minder ziek

Bewezen is dat voeding een belangrijk effect heeft op de ontwikkeling en de uitkomst van het te vroeg geboren kind. Te vroeg geboren zuigelingen die niet gevoed worden met moedermelk hebben vaker een ernstige darmontsteking, meer infecties en vaker een heropname dan te vroeg geboren zuigelingen welke moedermelk krijgen.
Helaas lukt het in de meeste gevallen de moeder van een te vroeg geboren kind niet om direct voldoende moedermelk te produceren. Om deze kinderen toch moedermelk te kunnen bieden, is de Nederlandse Moedermelkbank opgericht.

Symposium

Op donderdag 24 november wordt de Nederlandse Moedermelkbank officieel geopend. Dit wordt gevierd in de vorm van een symposium. Verschillende (medische) disciplines zullen input leveren, wat een zeer divers programma tot gevolg heeft. Gedurende de tweede, tevens de verdiepende sessie, zal een aantal internationale sprekers een voordracht geven over de meest recente ontwikkelingen op het gebied van (donor)moedermelk op de Neonatologieafdeling.

Lees meer

Hier uw advertentie?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden