Feestedities bij de Mammacafé’s in België

nwsbrcht-mmcafe.jpgHet concept ‘Mammacafé’ werkt. Een ontmoetingsplaats voor aanstaande en jonge moeders waar vrij gekeuveld kan worden over borstvoeding en alle aspecten die te maken hebben met opvoeding. 2009 bracht maar liefst 22 nieuwe Mammacafé’s. Afgelopen jaar veranderde een concept van een paar vrijwilligers tot een organisatie met 65 vrijwilligers verspreid over heel Vlaanderen.
In deze groei werd het project flink ondersteund door Reddie Teddy, de kinderzorgservice van de socialistische mutualiteiten die het zelfs opportuun achtte er personeel voor vrij te stellen.
Aan de bezoekersaantallen en positieve reacties te zien, was dit een terechte beslissing. Weinig moeders bezoeken slechts één keer het Mammacafé, het merendeel komt de volgende keer terug.

Hoe komt het dat de aantrek zo groot is? De Mammacafé’s vullen een leemte die gegroeid is in onze geïndividualiseerde samenleving. Nog niet zo lang geleden kon een jonge moeder aankloppen bij de buren of familie voor advies, maar nu hebben ze steeds vaker het gevoel er alleen voor te staan en het ‘te moeten redden’ met adviezen van professionele hulpverleners. Als jonge moeder heb je echter meer behoefte aan het uitwisselen van ervaring, je verhaal kunnen vertellen en dat kan perfect in een Mammacafé. Moederschap wordt als een evidente, individuele stap in je levensloopbaan aanzien, maar samen moederen is echt makkelijker dan alleen.

23 recepties!

We vieren het succesrijke 2009 en openen 2010 met 23 recepties. Eén in elk eerste Mammacafé van het jaar. Bezoekers mogen delen in de feestvreugde van de vrijwilligers. Zoals altijd zijn de activiteiten doorlopend, gratis en begeleid door ervaringsdeskundigen.

Deze speciale feestedities gaan door op volgende data: 03/01: Ieper, 06/01: Heist-op-den-Berg, 07/01: Brussel, 08/01: Torhout, Gent, Hasselt, 09/01: Aalst, Menen, Sint-Niklaas, Zottegem, 10/01: Leuven, 14/01: Geraardsbergen, 15/01: Aalst, 16/01: Brugge, Gent², Diest, Kortrijk, 22/01: Ninove, 23/01: Roeselare, 24/01: Meise, 27/01: Antwerpen, 29/01: Kluisbergen. 30/01: Brakel.

Meer informatie?

Voor alle informatie over het Mammacafé kijk hier. Bekijk onze verschillende activiteiten of het forum. Ook op facebook heeft het Mammacafé een pagina.

Contact via de mail of bel Astrid Janssens: 0477/293004.

Hier uw advertentie?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden