Supermooie #borstvoeding foto’s: Milkmade – borstvoeding in beeld

milkmade.jpgJe kind borstvoeding geven waar je wilt, tot wanneer jullie dat willen. Klinkt als een zaak tussen moeder en kind, maar de buitenwereld drukt vaak, bewust of onbewust, een flinke stempel op wat ‘normaal’ gevonden wordt.
Een peuter aan de borst? Meerdere kinderen tegelijk voeden? Kan dat eigenlijk wel? Onbekend maakt onbemind. Tel daarbij op de opmerkingen over de duur, frequentie en voedingswaarde van borstvoeding die vrijwel iedere voedende moeder vroeg of laat te horen krijgt, en stilaan wordt borstvoeding niet meer het simpelweg voeden van een kind, maar onderwerp van een verhitte discussie.
Fotografe Mirjam van den Berg portretteerde tientallen (langer) voedende moeders en liet hen aan het woord voor haar multimediale project Milkmade. Tandemvoeden, donormelk, voeden in het openbaar; alle facetten van borstvoeding komen aan bod, zónder te oordelen.

Met het project studeerde ze onlangs af aan de Fotoacademie. De bijbehorende expositie is van 19 – 21 december van 11.00-17.00 te zien in de Beurs van Berlage (Amsterdam). Toegang is gratis.

Hier uw advertentie?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden