MeerMelk-onderzoek

meermelk2018.pngHet MeerMelk-onderzoek onderzoekt het voorschrijven van het medicijn domperidon ter bevordering van de moedermelkproductie. Doe je mee?

Waarom dit onderzoek?

Om huisartsen te ondersteunen bij het veilig voorschrijven van domperidon bij lactatie insufficiëntie, ontwikkelde het Erasmus MC een advies met stappenplan. Dit advies is in november 2016 gepubliceerd in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde (NTvG). Aanleiding voor het schrijven van het artikel was de weerstand van huisartsen tegen het voorschrijven van domperidon. Dit komt bijvoorbeeld door de onbekendheid met de indicatie, angst voor mogelijke bijwerkingen en het gebrek aan ondersteuning door de NHG-standaard. De vraag is nu welke factoren bij huisarts, lactatiekundige en moeder daarbij een rol spelen.

Wat wil de organisatie bereiken met dit onderzoek?

Onderzoekers willen inzicht hebben in de belemmerende en bevorderende factoren bij het voorschrijven van domperidon bij moedermelktekort. Gehoopt wordt dat door middel van dit onderzoek huisartsen beter ondersteund zijn of worden bij de zorg voor moeders met melkproductietekort.

Welke moeders, lactatiekundigen of huisartsen kunnen meedoen aan dit onderzoek?

Moeders die sinds sinds 9 november 2016 (de publicatie van het NTvG-artikel) van hun lactatiekundige het advies hebben gekregen om domperidon te gebruiken. Huisartsen die er mee te maken hebben gekregen of lactatiekundigen die het middel geadviseerd hebben. Meld je hier aan. Of mail collega Lara.

Lees meer

Hier uw advertentie?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden