Borstvoeding en medicijnen: kan dat wel samen?

nwsbrcht-medicijn.jpgBorstvoeding en medicatie… een erg belangrijk onderwerp! Hoewel de lijsten op borstvoeding.com vaak geraadpleegd worden, en steeds bekender worden, hoor ik toch maar al te vaak nog dat moeders moesten stoppen met borstvoeding vanwege medicatie… omdat de huisarts zo zei… omdat het op de bijsluiter zo staat… omdat de apotheker… enzovoorts…
Te vaak stoppen moeders, met pijn in het hart, te vaak en vaak onterecht.

Update van 2006 naar 2008

Erica Post, Ton Ensing en ikzelf hebben er -al zeg ik het zelf- een behoorlijke klus aan gehad om de lijsten van 2006 te herzien naar de nieuwe uitgaven van Hale van 2008. Er is nu niet meer, zoals voorheen, een aparte lijst voor moeders en een aparte lijst voor professionals. We hebben de lijsten samengevoegd en publiceren nu vanuit het Kenniscentrum Borstvoeding een Nederlandse én een Engelse versie. Dit alles natuurlijk in nauw overleg met Thomas Hale, die hier zonder pardon toestemming voor gaf.

In HTML én als PDF

Beide lijsten zijn ook volledig in html opgemaakt, wat betekent dat je op de naam van de werkzame stof kan zoeken: zowel met de zoekfunctie bovenaan in de rode menukolom van Borstvoeding.com, alswel met de zoekfunctie van je browser wanneer je op de desbetreffende pagina bent.

Daarbij zijn beide lijsten tevens als pdf beschikbaar. Handig om te printen!
Zegt het voort!! Ook aan onze Engelstalige collegae.

Nederlands

Engels

Medicijnconsult

Een medicijnconsult vraag je aan bij Gonneke van Veldhuizen-Staas, lactatiekundige IBCLC

Hier uw advertentie?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden