Nieuwe fotoserie: Hier wordt gekolfd!

kolven0-1.jpgHet begrip ‘borstvoeding geven’ roept bij veel mensen het romantische beeld op van een dromerige moeder met haar pasgeboren baby aan de borst. Borstvoeden heeft naast het intieme voeden echter ook een mechanische kant: het kolven.
Kolven is noodzakelijk als de moeder haar kind moedermelk wil blijven geven, maar dat niet altijd, of helemaal niet, aan de borst kan doen. Maar het is ook een sterk onderbelicht gebeuren, concludeert fotografe Marina Peters. Terwijl het net zo gewoon zou moeten zijn als het voeden aan de borst zelf. Vrouwen ervaren dat de omgeving begrip heeft voor het ‘live’ borstvoeden, maar vaak onwennig doet over kolven. Er zijn ook veel moeders die tegen het kolven opzien en dan maar stoppen met borstvoeding zodra ze weer gaan werken.

Marina Peters portretteert zeven kolvende vrouwen in verschillende situaties en brengt ze op een natuurlijke manier in beeld. Hiermee wil ze het kolven uit het schemergebied halen en laten zien dat het een normale handeling is. De vrouwen vertellen daarbij openhartig over hun ervaringen. Jesca Zweijtzer verzorgde de teksten.

Zelf heeft Peters veertien maanden op de meest uiteenlopende locaties gekolfd. Ze geeft nog steeds borstvoeding aan haar dochter van tweeënhalf jaar.

Borstvoeding.com publiceert de foto’s met de verhalen. Elke twee weken een nieuwe foto met verhaal.

Bekijk hier de foto’s uit de serie

  • © Foto’s: Marina Peters, Spotting Image
  • © Tekst: Jesca Zweijtzer

Hier uw advertentie?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden