Borstvoedingvriendelijk Mesos babywiegje

De kraamafdeling van Mesos Medisch Centrum gebruikt sinds dit najaar een bijzonder wiegje, het ‘Baby aan Bedsysteem’. Dit wiegje wordt aan het bed van de moeder geklikt, zodat zij haar baby gemakkelijk bij zich kan nemen hem aan de borst te voeden. Mesos is het eerste ziekenhuis in de regio met dit nieuwe wiegje.
Na een gecompliceerde bevalling, bijvoorbeeld na een keizersnede, zijn moeders vaak tijdelijk minder mobiel. Hierdoor kunnen zij hun baby niet gemakkelijk zelf opnemen uit een wieg die los naast het bed staat. De ‘Baby aan Bedsysteem’ biedt de oplossing. Het wiegje wordt aan het bed van de moeder vastgeklikt. De moeder en de baby kunnen veilig slapen en de moeder kan, zo vaak als zij zelf wil, haar kindje gemakkelijk zelf voeden, knuffelen, troosten en een actieve rol spelen in de verzorging. Mesos Medisch Centrum is het tweede ziekenhuis in Nederland dat dit bijzondere bedje in gebruik neemt.

Hechting en borstvoeding

Het gemakkelijke contact bevordert de hechting tussen moeder en kind en het welslagen van de borstvoeding. Borstvoeding is zoals bekend de beste voeding voor de zuigeling en binnen Mesos wordt er alles aan gedaan om het geven van borstvoeding optimaal te begeleiden. Het nieuwe wiegje biedt hierbij extra ondersteuning, omdat juist na een gecompliceerde bevalling het geven van borstvoeding vaak moeizaam verloopt. Alle factoren die het contact tussen moeder en kind bevorderen vergroten de kans op het welslagen van de borstvoeding.

Kwaliteit

Mesos Medisch Centrum streeft er voortdurend naar de zorg voor moeders en kinderen verder te verbeteren. Twee belangrijke keurmerken geven uitdrukking aan dit streven. De kinderafdeling van Mesos Medisch Centrum beschikt over een Smiley ‘“ het keurmerk voor kindvriendelijkheid van de Vereniging Kind en Ziekenhuis.
Zowel de kinder- als de kraamafdeling van Mesos Medisch Centrum beschikken over het internationaal Unicef/WHO-certificaat ‘Zorg voor Borstvoeding’, hét keurmerk voor kwaliteit in de begeleiding van borstvoeding.

Fantastisch

Desireé Dommisse is onlangs in Mesos Medisch Centrum bevallen van een dochter. Het meisje is het eerste kindje dat gebruik heeft gemaakt van het nieuwe wiegje. “Dat wiegje is helemaal geweldig. Je kunt gemakkelijk bij je kindje. Ik heb het heel erg fijn gevonden dat ik haar zelf kon oppakken en aanraken. Zo kun je ook na een keizersnede zelf voor je kindje zorgen en heb je niet overal een verpleegkundige bij nodig.”

Hier uw advertentie?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden