Borstvoeding geven in de draagdoek

bykay_blog_1.jpgIk ben Kay Poelen, moeder van vier lieve kids. Mijn hart ligt bij natuurlijk ouderschap, maar dan op mijn eigen eigenwijze wijze, met twee sterke benen op de grond en een dosis humor. Mijn passie is borstvoeding en dragen. Ik heb een eigen bedrijf in draagdoeken en draagzakken, ByKay BV. Mijn slogan Carry Your Love! draag ik niet alleen uit, ik lééf deze. In deze blog vertel ik wat meer over het geven van borstvoeding in de draagdoek.
Ik wist helemaal niet dat dat kon, dragend voeden. Ik stond een keer met mijn dochtertje in de draagdoek in de rij van de supermarkt toen een kindje in de rij naast me heel hard begon te huilen. Ik dacht gelijk: Oh, als Nouk maar geen honger krijgt….
Toen Nouk begon te murmelen, was het kindje naast me steeds harder gaan krijsen. ‘˜Ik móét gaan voeden!‘™ schoot het door me heen. Als mijn kind zo hard zou gaan huilen waar anderen bij waren zou ik dat echt erg vinden (inmiddels heb ik daar gelukkig geen last meer van). En zo kwam het dat ik haar borstvoeding gaf in de draagdoek. Ik had er niet echt over nagedacht; ze had gewoon honger en zat in de draagdoek. En het lukte! Niemand die het zag, ik kreeg ook helemaal geen gekke blikken. Mijn kind was weer tevreden, terwijl het andere kind nog steeds krijste. Wat was ik opgelucht!

Hoe werkt dat, borstvoeding geven in de draagdoek?

‘¨bykay_blog-5.jpgAllereerst probeer je iets meer ruimte te creëren in de draagdoek. Vervolgens til je je borst een stukje op en tegelijkertijd laat je je kindje aanhappen naar beneden. Of het snel lukt of dat je nog wat langer oefening nodig hebt, hangt een beetje af van de grootte van je borsten maar ook van handigheid. Ik heb op beurzen veel mensen ontmoet, maar ben nog nooit iemand tegengekomen bij wie het niet gelukt is. Het gaat bij de een soms wat moeilijker dan bij de ander, maar het kán. Het is verder heel persoonlijk wat je de fijnste manier vindt en welke babydrager hiervoor het prettigst is.

Tip: bij grote borsten is het handig om een washandje gevuld met wat rijst onder je borst te leggen zodat je borst wat omhoog blijft staan. Het kan ook handig zijn om de draagdoek net wat losser te knopen bij een rekbare draagdoek, zodat je kindje wat zakt en het wat meer op de juiste hoogte zit. Daarna moet je de draagdoek misschien even opnieuw knopen.

Welke draagdoek of draagzak is het meest geschikt voor het geven van borstvoeding?

ԬDe stretchy wrap (rekbare draagdoek) vind ik zelf het makkelijkst. Er zijn ook mensen die in een draagzak makkelijker voeden, dus probeer vooral zelf uit wat voor jou werkt. Bij de stretchy wrap kun je makkelijk het hoofdje in de schouderband leggen, dan kun je heel discreet voeden. Het is ook fijn om een sjaal mee te nemen om discreet te voeden. Bij een draagzak kun je de schouderband iets losser maken, zodat je meer ruimte hebt.

Waarom is het fijn om je kindje in de draagdoek te voeden?

Ԭbykay_blog-7.jpg
In de draagdoek kun je heel discreet borstvoeding geven, eigenlijk heeft niemand het in de gaten. Je merkt daarnaast heel snel dat je kindje ergens behoefte aan heeft, omdat je kindje heel dichtbij je is. Daardoor kun je heel snel reageren op bepaalde signalen. Bij de eerste kik weet je meteen dat je kindje honger heeft. Dit zorgt snel voor een tevreden kindje!

Is het veilig om borstvoeding te geven in de draagdoek?

ԬJa, je zit er met je neus bovenop. Je kunt ten alle tijden zien hoe het met je kindje gaat. Sommige mensen zijn bang dat het kindje stikt, dat de neus afgesloten wordt, maar wanneer dat gebeurt stopt een kindje meteen met drinken en gaat het door de mond ademen. Omdat je zo dichtbij je kindje bent, kun je ieder moment checken of alles nog steeds helemaal goed gaat.

Heb je nog tips voor vrouwen die dit ook willen gaan doen?

ԬNeem eerst lekker de tijd om ervaring op te doen met het geven van borstvoeding en het dragen van je kindje in de draagdoek. Als je dat goed onder de knie hebt, kun je vervolgens deze twee samenvoegen en met vertrouwen gaan oefenen met het geven van borstvoeding in de draagdoek. Het belangrijkste hierbij is: heb geduld! Het zal best even tijd kosten voordat het helemaal soepel lukt. Maar dat is niet erg. Gebruik een sjaal als je graag wat discreter wilt voeden. Ik ben zelf super geduldig, dat heeft me al ver gebracht. Daardoor word je relaxter!

Hier uw advertentie?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden