Draagzak is echt geen draagdoek

nwsbrcht-draagdoek.jpgSteeds meer berichten duiken op in de media, waaruit blijkt dat er de afgelopen twintig jaar in Amerika veertien baby’s zijn overleden in een draagzak. Het is natuurlijk verschrikkelijk dat deze kindertjes overleden zijn en wij betreuren dit ten zeerste!
Er is verwarring bij de pers want al snel worden alle draagdoeken op één hoop gegooid. De ene kopt ‘Stikgevaar voor baby door draagdoek’, de ander met ‘Draagdoek niet alleen goed’ en weer een ander met ‘Miljoen gevaarlijke babydraagzakken teruggeroepen’. Voor alle duidelijkheid, de doeken die mogelijk de dood mede veroorzaakt hebben, zijn babypouches, zogenaamde draagzakken of buidels die op tassen lijken. Als je een echte draagdoek hebt, hoef je je geen zorgen te maken dat je een ondeugdelijk product hebt.
draagdoek_10.jpgEen draagzak is absoluut niet te vergelijken met een draagdoek! Het verkeerd gebruik van een verkeerd product, in een verkeerde houding; een te warm gekleed kind in een dikke gewatteerde zak waarvan
de stof niet ventileert. Kindje ver van je af…
dat zijn de oorzaken die het overlijden
hebben kunnen veroorzaken.

draagdoek_7.jpgBabydragen in een goedgekeurde draagdoek is nog steeds de beste manier om je kindje vanuit een veilig nestje, dichtbij je, de wereld te laten verkennen. Je stem, je geur, je lichaamswarmte, het geluid van je ademhaling en je hartslag zijn immers vertrouwde factoren voor je kindje. Baby’s vinden het over het algemeen fijn om gedragen te worden en dragen gaat goed samen met borstvoeding. Veel samenzijn werkt positief op de vraag en het aanbod.

draagdoek_5.jpgDraagdoeken zijn zeer zeker niet slecht! Neem de tijd de handleiding door te lezen, en blijf vooral ook logisch nadenken. Zorg ervoor dat je je kindje hoog draagt. Een goede indicatie is dat je je kind op kus-afstand hebt. Met andere woorden, je moet je kindje makkelijk een kus op zijn hoofdje kunnen geven. Hou altijd contact met je baby en kleed hem niet te warm.

De Amerikaanse producent Infantino haalt in de Verenigde Staten en Canada babydraagzakken van het type SlingRider en Wendy Bellissimo terug uit de handel en biedt zijn klanten aan deze te vervangen door een heuse draagdoek! Gebruik je een draagdoek en maak je je zorgen? Bel dan gerust naar dit telefoonnummer 024-7519530.

Lees ook

Hier uw advertentie?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden