De Groeicurve… al weer een tijdje niet op het web

column393.jpgDitmaal geen column, maar een belangrijk bericht over ‘Hoe het mis kon gaan met de Groeicurve Online’. De Groeicurve online is namelijk al te lang offline… We krijgen veel vragen van bezorgde moeders en ouders. Dat is begrijpelijk, want het duurt te lang en er is veel onduidelijkheid.

Daarom hier mijn uitleg. En excuses voor de vertraging!
De site borstvoeding.com moest nodig verbouwd worden. De website voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd; de site was niet beveiligd en werkte niet goed meer op de verschillende soorten apparaten die wij tegenwoordig gebruiken. Navigeren werd steeds lastiger en bezoekers konden de juiste informatie niet meer vinden. Dus ontwikkelden we een geheel nieuwe website, die jullie gelukkig veelvuldig bezoeken.

Toen we de site, die ruim 4500 pagina’s telt, zouden gaan verhuizen, kwamen er plots andere problemen boven. De server waar borstvoeding.com, en dus ook de Groeicurve Online, gehost werd, raakte van slag omdat wij bij de groeicurven met beveiligingscertificaten gingen werken. Heel vervelend!

Om een lang verhaal kort te maken: we moesten dus de Groeicurve Online snel uit de lucht halen om de verhuizing van borstvoeding.com door te kunnen laten gaan. Het beschikbaar hebben en houden van objectieve informatie over borstvoeding vonden we namelijk het allerbelangrijkste.

Het was net zomer, iedereen ging op vakantie. En ik ging op zoek naar een partij die de Groeicurve Online weer netjes online zou kunnen zetten. Maar ook aan de groeicurven moest wat verbeterd en vernieuwd worden. Vaak hoorde ik dat een tabelletje tekenen toch niet zo moeilijk zou kunnen zijn. Helaas is het toch wat ingewikkelder dan dat. We werken met persoonsgegevens die beveiligd moeten worden, accounts waarmee je moet inloggen en noem maar op. Tot mijn schrik hing aan deze wijzigingen ook een flink prijskaartje! Daarom kwam er de oproep voor fondsenwerving.

Ondertussen was ik in gesprek met een bedrijf dat de nieuwe Groeicurve Online wilde bouwen. De eerste gesprekken met hen gaven mij de hoop dat er weer snel een nieuwe Groeicurve Online zou zijn. Maar helaas werd er veel beloofd en uitgesteld. En ondertussen gebeurde er niets. De weken verstreken en de gebruikers werden steeds ongeruster.

De afgelopen week sprak ik met een nieuwe partij die de curves op korte termijn in orde gaat maken. De technische details en de planning worden op dit moment uitgewerkt. Natuurlijk hou ik jullie hiervan op de hoogte.

Het is overigens nu al wel duidelijk dat voor het gebruik van de Groeicurve Online, voor de nieuwe accounts -dus niet voor de mensen die al gebruik maakten van deze service en die al dan niet een donatie hebben overgemaakt-, een kleine bijdrage gevraagd gaat worden. Donateurs die nu geen account hebben, krijgen ook toegang zonder betaling.

Hou dus deze site, Twitter en onze Facebookpagina goed in de gaten!

Ps.
Op dit moment, oktober 2015, hebben we € 750,00 opgehaald, met dank aan onze donateurs.

Vind jij het ook belangrijk dat de Groeicurve Online weer terugkomt en wil je dat financieel mede ondersteunen? Dan kun je een bijdrage overmaken op NL57ASNB0707085322 [BIC: ASNB NL21] tnv Stefan Kleintjes, Bedum, ovv donatie groeicurve (en als je die al had: je nickname bij Groeicurve Online). Je bijdrage wordt volledig ingezet voor de realisatie, onderhoud en live houden van de groeicurven. Dank je wel!

Hier uw advertentie?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden

Gerelateerde artikelen