Kolderproducten

column-213.jpgJe krijgt niet zomaar een kind. En… wat gaat het worden? Een pleziertje, het knuffeldiertje, het eindeloos heel dicht bij elkaar en samen zijn, net als in de zwangerschap? Eindeloos tussen je borsten, slokje hier, slokje daar en groeien maar? Of heb je nu een lifestyle probleem? Is het kamertje mooi genoeg geverfd? Doet de babyfoon het nog wel? Is het babyfoonmuziekje modern genoeg? Slaapt hij al door? En ademt hij nog? Hoe krijg ik die hapjes erin? Het potje móet toch leeg?! Die kleine van mijn vriendin werkt al weken dagelijks een heel potje weg.
Ook op de Negenmaandenbeurs geweest? Fijn kennisgemaakt met de lieve, gastvrije dames van de kunstvoedingsindustrie? Ook je ogen uitgekeken? Zoveel te doen, zoveel te koop wat allemaal van levensbelang lijkt voor je nieuwe kindje. Ik bespreek hier een paar van deze producten die alle zorgen uit je leven wegnemen. Het leven gaat echt een feest worden. Het mag natuurlijk wel wat kosten, maar dan zijn je lifestyle problemen gelijk ook van de wereld.

De baby slaapwikkel (€ 40,00). Je legt je kind op zijn rug op het matje. Daarna sla je het driedelig wikkel dicht en, zo heerlijk, je kind kan niet meer bewegen. Niet meer op zijn buikje draaien (pfff, gelukkig: weg kans op wiegendood), hij blijft gewoon liggen waar jij het wikkel met je kind hebt ‘vastgeplakt’. Dat slaapt, uiteraard vooral voor jou, een stuk beter!

De baby sensormat (€ 120,00). Deze sensormat registreert alles van je kind en het ding ligt onder het matrasje, zodat je kind er geen last van heeft. Als hij huilt, hoor je dat natuurlijk. Maar als hij niet huilt… slaapt hij dan lief en vredig, of… ademt hij dan nog wel? Met dit matje verdwijnen je zorgen als sneeuw voor de zon. Het alarm van het matje, als je het niet vergeten bent in te stellen, geeft je gelijk een seintje. Ook al zit je drie verdiepingen lager naar Boer zoekt Vrouw te kijken.

Het badje met massagestralen (€ 700,00). Niet zomaar een gewoon babybadje! Nee, het heeft een zitje, want dan hoef je je baby niet vast te houden. Héél slim bedacht! Dan kan je ‘beter contact maken’, zo schrijft de verkoper in de glossy folder. En, ik vergeet het haast te vertellen: voor die 700 euries krijg je er ook maar liefst zeven ingebouwde LED-lampen bij, voor de kleurentherapie. Net als in de sauna.

En dan is er ook nog een nieuwe babypap, met de smaak van junkfood. Geloof me, het is echt waar. Kinderen lusten namelijk op latere leeftijd geen groenten, aldus de verkopers, omdat ze vroeger de bekende smakeloze potjes naar binnen geschoven kregen. Dat gaat nu helemaal anders worden, maak je geen zorgen meer. Leer nu je kind gelijk vanaf vier maanden alles eten in smakelijke varianten als ‘nuggets en frietjes’, ‘snoep en ijs’ of ‘pizza en frietjes’. Want juist dán gaan ze later met plezier groenten eten… Zo beweert althans de verkoper.

Het is maar een kleine greep uit het hele assortiment van artikelen die je allemaal hoognodig in huis zou moeten hebben om je leven na de komst van je kindje nog onder controle te kunnen houden. Pure geldklopperij in mijn ogen.

Lieve mensen, pak dat pleziertje, dat knuffeldiertje. Altijd lekker dicht bij mama tussen de borsten, gewikkeld in een zachte draagdoek. Warmte, energie, geuren en geluiden delen. Borst hier, borst daar en groeien maar. Kijk naar je kind en geef hem die menselijke nabijheid die hij zo nodig heeft. Weg magnetron, weg babypap. Weg babybadje met LED-lampen. Weg met alle dure kolder.

Gewoon borstvoeding, gewoon veilig en lekker samen slapen bij mama en papa! Gewoon heel veel lekkere moeder- en vaderwarmte. Dat kost niets en je krijgt er zoveel voor terug.

Hier uw advertentie?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden

Gerelateerde artikelen