Borstvoeding: een moment van rust

Er zijn van die momenten dat je bijna jaloers bent op je kind. Gisteravond had ik weer zo’n moment. Ik lag in bed en kon de slaap niet vatten. Ik woelde en ik draaide, met in mijn hoofd allerlei zaken die ik absoluut niet mocht vergeten: het schoonmaken van de vissenkom, een kaartje voor een zwangere kennis, het snoeien van de heg en meer van dat soort dingen.
De wekker tikte verder en ik begon me meer en meer te ergeren. De volgende dag moest ik tenslotte weer vroeg op; ik heb mijn slaap hard nodig.
Weer een half uur later stapte ik uit mijn bed: misschien kon een bekertje warme melk mij helpen. Onderweg naar de keuken wierp ik een blik op mijn slapende zoontjes: wat zijn ze toch lief. De hele dag hadden ze buiten gespeeld in de boomhut achter in de tuin. Met planken hadden ze een soort schuurtje gebouwd. Het zand in de zandbak werd vermengd met water en diende als cement voor hun bouwwerken. Ze hadden nauwelijks tijd om te eten en te drinken.

‘s Avonds aan tafel bleek dat ze zich behoorlijk moe hadden gemaakt: ze waren zelfs te moe om het eten van hun bord te pakken en in hun mond te stoppen. De schatten. Na het eten maar meteen onder de douche en de pyjamaatjes aan. Tijdens het voorlezen van het dagelijkse verhaaltje kroop de jongste al lekker tegen mij aan. Het boekje was nog niet uit of meneertje lag al in de juiste houding om ‘bosje te drinken’, voor ons allebei een heerlijk rustmoment. Niet alleen mijn kleine mannetje geniet ervan, ook voor mij is het geven van borstvoeding heel ontspannend. Een gevoel van rust. Even pauze voor het opruimen in huis (en tuin!).

In gedachten verzonken laat ik de afgelopen jaren voorbijgaan. ‘Bosje drinken’ was eens het enige dat hij kon. Toch bijzonder dat mijn kleine, grote jongen dit nog steeds zo graag doet.

Ik kijk naar beneden en zie dat zijn oogjes langzaam dichtvallen. Zijn ademhaling wordt regelmatiger en zijn handjes zijn gestopt met friemelen. In totale ontspanning leg ik mijn jongen even later in bed, waar hij zich omdraait en lekker verder slaapt. Wat moet dat heerlijk zijn om zo in slaap te kunnen vallen. Om jaloers op te worden!

Hier uw advertentie?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden

Gerelateerde artikelen