Borstverdriet

column251.jpgBorstvoeding is het beste begin voor je kind. De afweerstoffen, de troost, het intieme contact, het gemak, de lage kosten. We weten het allemaal. En zeker de mensen die hier komen. De bezoekers op deze site zijn tot in de diepste krochten van hun hart, en tot in de verste synapsen van hun verstand overtuigd van het feit dat borstvoeding de beste keuze is. Ze komen hier om hun ervaringen te delen, om informatie te vinden, om hun succes te vieren, om terecht trots te zijn en om steun te vinden van gelijkgestemden.

Dat krijgen ze hier.
Maar er komen hier ook mensen die net zo overtuigd zijn van het goede van borstvoeding, maar bij wie het toch niet is gelukt. Door een slechte medische start, door vervelende kwalen, ondanks steun van hun partner, ondanks zoeken op internet, ondanks hulp van lactatiekundigen. Deze vrouwen zijn oprecht verdrietig dat het niet gelukt is. Dat zij hun kind niet die beste start hebben kunnen geven. Dat ze de strijd moesten opgeven. Dat ze nooit het geluk hebben gekend van een ongecompliceerd blije baby aan de borst. Deze vrouwen komen hier ook voor steun en informatie.

Dat krijgen ze hier niet.

Want moeders die borstvoeding geven, vormen al snel een front. Wij tegen de rest van de wereld, de buitenwereld die soms zo kritisch is over borstvoeding. Wij doen het goed en dit is de plek om dat te vieren. En als het jou niet lukt, heb je dan wel echt goed je best gedaan? De voeding van een flesgevoede baby wordt hier zelfs ‘kunstvoeding’ genoemd (in mijn ogen een absurde term). En de site staat vol met succesverhalen.

Ik zou willen dat hier ook een plek was voor moeders met borstverdriet. Dat zij hier kunnen rekenen op begrip, op steun, troost en een virtuele schouder. Want ook deze moeders willen het beste voor hun kind. En als je dat niet kunt geven, heb je niet gefaald.

Hier uw advertentie?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden

Gerelateerde artikelen